Пътешествие във времето с античния фестивал в древния Кабиле край Ямбол

OFFNews 08 юни 2017 в 06:55 2803 0

Над 100 възстановчици ще пресъздадат духа на древните времена в започващия този уикенд Шести Панаир на туристическите забавления и анимации в Тракийския и античен град Кабиле.

Освен от Ямбол, за събитието идват хора от цялата страна, сред тях са клубовете „Крумъ Страшний“ - Шумен, „Dux Anticae“ – гр. Свищов, „Крепост Туида“ – Сливен, „Мос Майорум Улпие Сердице“ – гр. София, Клуб „Ситалк“ – Пловдив, Спортен клуб по стрелба с лък „Робин Худ“ - София. 

Началото на фестивала ще бъде поставено в петък, 9 юни, от 18.00 часа с внушително шествие по централните пешеходни улици на Ямбол. Битки и сцени от ежедневието на отминалите епохи ще оживеят пред публиката на 10 и 11 юни сред руините на древния град Кабиле, който днес е един от най-добре запазените археологически резервати в България.

Траки, римляни, гърци, готи, българи, войни, търговци, занаятчии, танцьорки, градски първенци, граждани и роби, дори персонажи като Езоп и Херкулес, ще изпълнят с колорита си античния град.

Фестивалът е част от събитията за празника на Ямбол, а за посетителите са подготвени много забавления, за да почувстват истински празничната атмосфера.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови