Пак протест в "Младост", нов строеж в градинка

OFFNews 15 ноември 2016 в 13:33 11198 5

Поредният строеж на блок в зелена площ започва в "Младост", алармираха от инициативния комитет "За Зелен Младост", чийто председател Десислава Иванчева победи на кметския вот преди два дни. 

В градинката между блок 70 и 9 ОДЗ в "Младост" 1 пристигнаха строители, които поставят огради, на мястото вече има и тежка техника. 

Явно багерите, за които алармирахме в петък, не са отстранявали водопроводна авария, а са подготвяли бъдещия строеж, пишат още от "За зелен Младост". 

Днес от 18,30 часа живеещите в околните блокове излизат на протест срещу започващото застрояване. 

Обещаваха да се престане със строежите в тези зони, но днес около 10.00 ч. се поставят огради около площадка в район „Младост 1”, блок 70. Преди около седмица разкопаваха около улицата срещу детска градина 109 „Зорница”. В 11.00 ч. пристигна и багер и хора започнаха да се струпват. Дали се поставят огради заради бъдещ строеж на зелената площадка, или по други причини… Ние се страхуваме от застрояването и сме длъжни да подадем сигнал за извършената дейност”, пише зрител на Нова тв..

"От днес започва заграждането на поляната в квартал "Младост 1" зад блок 70 с цел построяване на жилищен комплекс. Поредното междублоково пространство, което ще бъде изядено, пише Цветелин Новачков. 

Десислава Иванчева във фейсбук:

До встъпването ми в длъжност, аз нямам повече правомощия от всеки един от Вас. Затова е важно всички, независимо в коя част на "Младост" и на София живеем, да подкрепим протестиращите. Не казвайте, това не Ви интересува, защото застроявания са предвидени из всички части на "Младост" и, само ако действаме заедно, ще можем да се преборим!, написа във фейсбук страницата си новоизбраният кмет на района Десислава Иванчева. 

Йорданка Фандъкова: Това е провокация към гражданите и към мен 

Започването на строителство при бл. 70 в „Младост 1“ днес, в момент, в който имаме новоизбран кмет, който обаче още не е встъпил в длъжност, е безпардонно и недопустимо, коментира на страницата си във фейсбук столичният кмет Йорданка Фандъкова. В текста й се казва още: 

Поставянето на строителна ограда точно в този момент е на първо място провокация към гражданите, които показаха своята активна позиция в последните месеци. На второ място, това е провокация както към избрания кмет, така и към започналата от мен ревизия на строителните разрешителни. След началото на протестите с главния архитект взехме решение да спрем всички искания за издаване на нови строителни разрешителни от собственици на частни имоти. След встъпване в длъжност на новия кмет г-жа Десислава Петрова Иванчева ще й предоставим цялата информация, за да бъдат проведени обществени обсъждания в района. 

Разрешителното за строеж е издадено от главния архитект на София Здравко Здравков на "София Рисорт" ООД и още 12 физически лица.на 25 юли преди старта на протестите в "Младост". То влиза в сила в края на август, а през септември и.д. кметът Деница Николова издава акт за строителна площадка. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11841

4

трафоПОСТ

15.11 2016 в 14:55

Ако земята е общинска, борете се, но ако е частна, означава, че тази кметица призовава за неспазване на закона, а това вече е престъпление. Това, че няма висше образование не е проблем…май.

12002

3

Ivan Nikolov

15.11 2016 в 14:33

Кой да видим в затвора? Младост е на земята на горубци и Дървеница, хората строят на земята на дядо си. На който не му харесва да се връща на село и да оре земята на неговия дядо. Когато гласувахте за Кадиев да сте мислили.

13056

2

Какавидков

15.11 2016 в 14:14

Поздрави от Кадийчето има ли изписани на багера?

 
X

Подкастът на OFFNews