Отворено писмо апелира депутатите да платят операция на българка в чужбина

OFFNews 02 юли 2018 в 11:33 8318 0

Снимка Фейсбук

Надежда Огойска

Адв. Красимир Недев публикува отворено писмо до депутатите в 44-тото Народно събрание с призив да дарят средства за операция на българка, която живее в чужбина.

От помощта се нуждае Надежда Огойска - дъщеря на поетесата Маргарита Петкова. 35-годишната майка на две деца се бори с рака от две години, претърпяла е три операции и химиотерапия, а за лечението ѝ са нужни още 78 000 британски лири. Оказва се, че за нея не може да се направи DMS кампания, защото живее в чужбина. Средствата са нужни са нов цикъл на лечение в Истанбул, тъй като терапията във Великобритания до този етап не е била успешна.

Хората, желаещи да се включат с дарителство, могат да го направят чрез фейсбук страницата на кампанията, която вече е набрала немалка сума, чрез платформата Gofundme и по банков път:

Банкова сметка в "Банка ДСК":

IBAN BG77STSA93000021658416
BIC STSABGSF

Публикуваме отвореното писмо на адв. Недев:

ДО
ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ ГРУПИ
В 44-ТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ

ДО
ВСЕКИ ОТ НАРОДНИТЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИ
В 44-ТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ

УВАЖАЕМИ НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ,

Този апел е популистки. И е към всеки един от вас, но в лично качество. Спокойно можете да го приемете като шанс за себе си.

Надежда Огойска от две години се бори с рака.
Ако ви трябват хора-знамена за разни ваши каузи, спокойно можете да се свържете с нея.

Днес, 2 юли, Надежда има рожден ден.
Има и воля.
Погледнете надписа на Парламента – уверявам ви, че силата й е по-голяма от онази, която трябва да има(те), ако бяхте съединени.
Единственото което няма в достатъчна степен, е време.

Впрочем тя има и двусмисления шанс да е дъщеря на голямата ни поетеса Маргарита Петкова. Защо двусмислен ли – ами защото не е наследница на богаташко парвеню. А за струващата 78 000 паунда операция не можело да се плаща със стихотворения....
Бил нужен банален кеш!

Освен това обаче се оказа, че Надежда май не може да ползва нито DMS-кампания, нито други местни благини, защото живее извън България.

Честно казано ми е малко странно. Защото чл. 26, ал. 1 от Конституцията на Република България твърди, че „Гражданите на Република България, където и да се намират, имат всички права и задължения по тази Конституция“! Но по тези географски ширини сме свикнали на двоен, че и петорен аршин, нали?

Красивото в тази история, уважаеми народни представители, е че хиляди хора вече откликнаха – за броени часове са събрани над 45 000 лв.!

Две години Надя и семейството й не споделяха пред света през какво минават. Те няма да ви потърсят. Защото познават смисъла на думата „достойнство“.

Затова го правя аз.

Този апел е наистина шанс за всеки от вас и политическите ви партии – да дарите в лично качество, но и да задвижите част от всичките си видими и невидими лостчета на влияние.

Е, подарихме ви идея.

Сега дарете вие!

https://www.facebook.com/donate/382465965578359/ - през „Фейсбук“

https://www.gofundme.com/hope-for-hope-save-my-life

Красимир Недев
обикновен приятел на Надежда Огойска
и на Маргарита Петкова

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!