Отпушват тапите на входа и изхода на София: коли ще влизат и излизат по всяко време

Александра Маркарян 21 април 2020 в 12:21 3816 0

Отпадат времевите ограничения, в които може да се влиза и излиза от София през контролно-пропускателните пунктове (КПП).

Заповед за отмяната им издаде днес здравният министър Кирил Ананиев.

Тя гласи че от днес, 21 април, гражданите, които отиват или се връщат от работа с личен автомобил, ще могат да влизат и излизат в София по всяко време срещу декларация. В декларацията ще трябва да бъдат посочени и работното място, и телефонът на работодателя.

Километрични опашки се виеха и днес, и вчера заради наложените часови отрязъци, в които се пропускаха автомобили към и от столицата. По-строгите ограничения бяха наложени, за да попречат на хората да пътуват за Великден.

Часовите ограничения бяха наложени с предишна заповед на министър Ананиев. С нея, считано от 17.04. се забраняваше влизането и излизането от София, с изключение на определени групи (напр. медици, отиващи на работа; автомобили със специален режим; пациенти, пътуващи към болници).

За пътуващите от и до работа се разрешаваше влизане и излизане от столица само след представяне на доказващи това документи и само за четири часа на денонощие - между 6 и 8 ч. сутринта и от 18 до 20 ч.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови