Ексклузивно Еврокомисията: Не сте готови за еврозоната

Опашки с километри на Дуранкулак заради ремонта на Дунав мост

OFFNews 14 юни 2024 в 10:39 2123 0

Задръстване на Дуранкулак

Снимка Екранна снимка

Задръстването на Дуранкулак

Започналият авариен ремонт – кърпене на дупки по настилката на Дунав мост, драстично пренасочи трафика към останалите два сухоземни ГКПП - Дуранкулак и Кардам.

Така ще е поне до 15 юни, когато според съобщение на Агенция „Пътна инфраструктура" ще продължи работата на моста при Русе.

Опашката от българска страна на границата с Дуранкулак е между 2 и 3 км и на моменти достига до селото. В Кардам на пункта „Йовковци", където приоритетно преминават камиони, опашката е около 4 км.

И на двата пункта се чака с часове. Забавянето е по-дълго и заради проверките на пътниците в автобуси от страни извън Европейския съюз.

С предимство са автобусите и леките коли. За тежкотоварните камиони изчакването може да отнеме и две денонощия. Ако не успеят да преминат през граничния пункт и днес, ще трябва да изчакат уикенда, защото румънските власти преустановяват приемането на камиони през уикендите.

Въпреки че и на двете места се работи с пълен капацитет, пунктовете не могат да се справят с трафика, защото инфраструктурата не е предвидена за подобен автомобилен и тежкотоварен поток.

От полицията в Добрич са изпратили допълнителни екипи, които да регулират движението.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Историите на Иво Иванов