Общо 15 души са задържани при операцията в районните управления Първомай и Асеновград

OFFNews 17 септември 2015 в 15:35 2000 0

Общо 15 души са задържани при операцията в районните управления Първомай и Асеновград

Снимка БГНЕС

При акция под ръководството на Окръжна прокуратура-Пловдив вчера бяха арестувани началниците на Районните полицейски управления в Асеновград - Димчо Темелков и в Първомай - Васил Налбантов.

Общо 15 души, от които петима служители на МВР в районните управления Първомай и Асеновград, са задържани при специализирана полицейска операция от отдел „Вътрешна сигурност” и Окръжна прокуратура – Пловдив.

При акцията на МВР по обвинения в корупция и престъпления против правосъдието бяха задържани шефовете на полицията в в Първомай и Асеновград.

Освен директора на РПУ-Асеновград Димчо Темелков, арестувани са и двама полицейски инспектори от управлението, съобщи апелативният прокурор Иван Даскалов. В ареста са и началникът на районното управление в Първомай Васил Налбантов, както и неговият заместник.

Останалите задържани лица са тези, които са извършвали престъпления и са били укривани от полицейските служители, каза на пресконференция окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов. На пресконференцията присъства и главен комисар Георги Костов, главен секретар на МВР.

10 от задържаните са опъвали „полицейски чадър” в двата града, като 80% от състава на РУП-Първомай са извършвали частна стопанска дейност в работно време. Подобна е и ситуацията в Асеновград.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови