Общинар: Кучетата в Пловдив на разходка в парка с памперс

OFFNews 07 август 2018 в 09:38 6232 4

Кучетата да излизат на разходка в пловдивските паркове само с памперси.

Идеята е на шефа на общинското предприятие "Паркове и градини" в Пловдив Стоян Алексиев. 

Когато стопаните на кучета преминават през обществените места, които са забранени за кучета, да им слагат памперси. Така няма да има замърсяване, обяснява Алексиев, цитиран от бТВ. Той се аргументира и със случая в София, при който мъж стреля по стопанин на куче, облекчило се на витрината на магазина му. 

Не мога да предсказвам бъдещето. Но, ако кучето беше с памперс, може би нямаше да се случи този трагичен инцидент, смята Алексиев.

Собствениците на кучета не приемат с ентусиазъм предложението да разхождат любимците си, увити в памперси. Гражданите , които търсят прохлада в пловдивските паркове, обаче одобряват предложението. 

Управителят на „Паркове и градини” има намерение да подложи идеята на публично обсъждане.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12130

4

ds

07.08 2018 в 11:41

тъп, по- тъп, най-тъп, стоян алексиев

11671

3

безпартийна

07.08 2018 в 11:28

Когато всичко онова, което се прави по белия свят - да се събира акото на кучето, ви се струва неработещо, ами има още по-радикална схема - да изтребим домашните любимци, защото видите ли, те имат нужда да акат и да пишкат.

А всъщност има много по-разумни опции. Участъци от парковете около детски площадки, в които не се допускат кучета, и строго следене за събирането на акото, с поставени кошчета за неговото изхвърляне. И няма нужда да се следи кучето, достатъчно е да се проверява стопанина по време на разходката има ли поне две торбички.

С добре установен ред, могат да се решат проблемите цивилизовано. А за памперсите, най-добре питайте ветеринарите. Те ще ви кажат, че е малоумие.

10571

2

Hissarion

07.08 2018 в 11:05

Много правилна идея. Щом ще развеждаш кучето си из града, ще трябва и то да има градски обноски. За толкова години видяхме, че тази работа с торбичките не работи. Когато не ги гледат, повечето кучкари, нищо не събират, а града е осеян с кучешко ако и урина. Зимата най си личи.

11671

1

безпартийна

07.08 2018 в 10:43

Това си е живо малоумие. Явно на някого не върви търговията с кучешки памперси, които имат съвсем друго предназначение, например, когато се превозва куче със самолет.

Това, което трябва да се иска от стопаните, независимо къде се разхожда кучето, е да си носят достатъчно торбички за събиране на изпражненията на кучето. А на детски площадки, просто да е забранено да се разхождат кучета. Но не и в цял парк.

Ако бях на мястото на стопанин на куче в Пловдив, щях да подаря едно куче на господина Алексиев. Той не би могъл да го изхвърли, защото това се санкционира. Ще трябва да се научи да го гледа, и да разбере, че памперсът не решава проблема, а и той няма да иска да мъчи животното.