Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Община Пазарджик ще помогне на останало без дом семейство след пожар

Диана Варникова 05 декември 2022 в 13:38 1441 0

Любка и Марин Трифонови

Снимка

Любка и Марин Трифонови

Община Пазарджик ще помогне на пострадалото при пожар семейство на Любка и Марин Трифонови от село Синитево, чийто дом изгоря от огнената стихия преди седмица.

Това съобщи кметът Тодор Попов, който се срещна с Марин и Любка.

"Всеки може да изпадне в такава ситуация. Никой не е застрахован. Да ти изгори къщата значи да е изгорял животът ти. Това е първата причина - да покажем нашето чисто човешко отношение", заяви Попов.

На място ще се уточни от какви материали има нужда семейство. Трябва да се намери бригада, която от понеделник-вторник да започне ремонт.

"Ще направим всичко възможно съвсем скоро домът ви да бъде възстановен", подчерта кметът и поздрави Марин Трифонов, който успя да спаси от огнената стихия децата си - на 4 и 11 години. "Ти си постъпил като истински баща. За един баща няма по-важно от това да спаси децата си. Така че, браво, Марине! Няма нищо по-хубаво и важно от това ние да ви помогнем, за да може вие да изкарате и Коледните празници по някакъв начин приемливо", каза Попов.

"Благодарим много за подкрепата. В интерес на истината мислехме, че ще получим подкрепа, но не очаквахме да е толкова голяма", сподели от своя страна Марин Трифонов.

Пожарът, пламнал в двуетажната жилищна постройка, изпепели цялото обзавеждане на семейството - помещенията са необитаеми, покривът също е засегнат, но след апел в социалните мрежи много хора се отзоваха и осигуриха легла и домакински уреди.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!