Облачно, слаб дъжд в Югозападна България

OFFNews 13 октомври 2022 в 00:27 899 0

дъжд
Дъждовно.

Тази нощ над Западна България облачността ще се задържи предимно значителна и на изолирани места все още слабо ще превалява. В сутрешните часове в равнините там видимостта ще е намалена. Над Източна България ще е предимно ясно. Ще бъде почти тихо. Минималните температури ще бъдат между 8° и 13°, в София около 9°.

През деня облачността отново ще е предимно значителна. На отделни места, главно в Югозападна България, ще има слаби превалявания. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 17° и 22°, в София около 18°, показва прогнозата за времето на НИМХ.

Над планините облачността ще е значителна, с валежи от дъжд, над 2300 метра – от сняг. Ще духа умерен североизточен, по най-високите части - запад-северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 12°, на 2000 метра - около 7°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, често значителна. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат 17°-19°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде около 3 бала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки