Облачно с валежи и гръмотевици днес

OFFNews 18 юли 2020 в 06:10 2635 0

Днес времето ще бъде предимно облачно с интензивни валежи, показва прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Обявен е и жълт код за интензивни валежи в 8 области в страната. Предупреждението е в сила за областите Видин, Монтана и Враца, където на места количествата на валежите ще достигнат 20-30 л/кв. м, както и за областите София-област, София-град, Кюстендил, Перник и Благоевград, където се очакват интензивни валежи, придружени с гръмотевици.

В Централна и Източна България през деня ще бъде слънчево, като временно ще се появи и облачност. 

Максималните температури ще са предимно между 20 и 25 градуса в западните райони, до 32 градуса на места в Централна и Източна България.

В планините облачността ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна, и след обяд на много места ще превали и прегърми. В отделни райони валежите ще са интензивни и придружени с гръмотевици. Ще духа умерен, по високите и открити части - силен вятър.

Максималната температура на 1200 метра ще е около 17 градуса, на 2000 метра – около 11 градуса.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър. Максимални температури между 27 и 29 градуса. Температурата на морската вода е между 24 и 26 градуса. Вълнението на морето в повечето райони ще е 2-3 бала.

В неделя ще има отново краткотрайни валежи придружени с гръмотевици в западната половина на страната. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!