Ексклузивно Джо Байдън се оттегли от президентската надпревара, предложи Камала Харис да заеме мястото му (обновява се)

Нови клинични данни за Vuse показват благоприятно въздействие за намаляване на вредата от тютюнопушенето

OFFNews 30 май 2023 в 15:14 1472 0

БАТ

Снимка БАТ

БАТ

Медицинското специализирано издание Internal & Emergency Medicine публикува нови резултати от едно от най-мащабните досега проучвания за електронните вейп устройства, в което е анализирана водещата марка Vuse на БАТ.

В проучването са сравнени клинични данни на пълнолетни потребители единствено на продукти Vuse с тези на пълнолетни пушачи на традиционни цигари. Резултатите от изследването показват, че участващите пълнолетни потребители на Vuse имат благоприятни разлики в биомаркерите за излагане (BoE) и биомаркерите за потенциална вреда (BoPH), свързани със заболявания, причинени от тютюнопушенето, в сравнение с пълнолетните пушачи.

Пълнолетните потребители на Vuse показват значително по-ниски биомаркери на излагане на основните токсични вещества в цигарения дим, определени от Световната здравна организация (СЗО) . Данните също така представят и благоприятни разлики при пълнолетните потребители на Vuse спрямо пълнолетните пушачи по отношение на всички измерени биомаркери на потенциална вреда, като три от тях са статистически значими.

Д-р Джеймс Мърфи, директор „Научни изследвания“ в БАТ, заяви: „Вейпингът придобива все голяма значимост, тъй като пълнолетните пушачи търсят алтернативни никотинови продукти с намален риск. Ето защо тези резултати са толкова важни за Vuse, за БАТ и за пълнолетните потребители, тъй като те ни позволяват да разберем по-добре реалното положително въздействие на вейпинга в сравнение с пушенето. Изследването показва ясна разлика между пълнолетните потребители, които използват Vuse в сравнение с пълнолетните пушачи и растящия потенциал за намаляване на риска, както и водещата роля на вейпинга в намаляването на вредата от тютюнопушенето. Бих искал да благодаря на всички, които участваха и помогнаха за провеждането на това проучване. То е още една важна стъпка напред по пътя ни към изграждането на A Better Tomorrow™.“

Вейп продуктите са най-широко изследваните и най-приетите алтернативи на тютюневите и никотиновите продукти в световен мащаб. Научните данни на БАТ за вейп продуктите са публикувани в над 80 рецензирани специализирани издания и допринасят за значимостта на доказателствата в подкрепа на ролята на тази категория продукти за намаляване на вредата от тютюнопушенето. Иновативният характер и обхватът на това проучване – което е едно от най-мащабните такива на вейп продукти досега – предоставя ключова информация за въздействието на вейпинга върху здравето в реалния свят.

Vuse е водещ световен бранд за вейп продукти и първата глобална марка за вейп продукти с неутрални въглеродни емисии . Продуктите на Vuse се предлагат на 33 пазара, включително и България, с общо над 10 млн. потребители по света.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Васил Терзиев за новото мнозинство в СОС