Нови 5 спортни игрища в двора на 30 училище в София

OFFNews 11 февруари 2021 в 14:58 1152 0

Столичният общински съвет прие предложението да се финансира обновяването на двора на 30 СУ "Братя Миладинови" и изграждането на нови спортни игрища и площадки. 

Третият етап от инвестиционния проект "Възстановяване и обновяване на плувен басейн и физкултурен салон и прилежащите им помещения" включва вертикална планировка и нови площадки в двора на училището, в което се обучават над 900 деца. Миналата година в столичното училище бяха завършени нов басейн и физкултурен салон. 

Проектът предвижда общо 5 спортни площадки – две за баскетбол, футбол, волейбол и минифутбол. Към тях в южната част на двора ще се изградят и трибуни. Ще се изградят нови външни стълби, ще се обновят и стълбите между учебния корпус и спортните игрища в южната част на двора. Ще се направят и нови тротоарни настилки в дворното пространство, както и озеленяване. 

Предвидените строително-монтажни дейности за двора са на стойност 570 хил. лв., а финансирането ще е със средства от Специализирания общински приватизационен фонд, става ясно от доклада на общинския съветник Стефан Марков и зам.-кмета по финансите Дончо Барбалов.

Контролът по изпълнението на дейностите по ремонта ще бъде възложен на район "Възраждане". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!