Нова детска градина ще бъде изградена в кв. Требич

OFFNews 26 януари 2023 в 13:02 1033 0

СОС

Снимка Александра Маркарян/OFFNews

Столичният общински съвет гласува нова детска градина да бъде изградена в кв. „Требич“

Столичният общински съвет гласува нова детска градина да бъде изградена в кв. „Требич“ в район „Надежда“. Предложението е на общинския съветник Татяна Георгиева и кмета на район „Надежда“ инж. Димитър Димов. 

Предвижда се сградата, с разгърната застроена площ 1480.00 кв. м.(със сутерен), да бъде филиал на съществуващата 83 ДГ „Славейче“ в Илиянци. Тя ще осигури близо 80 нови места за деца в 2 градински и 1 една яслена група. За новата градина е издадена виза за проектиране, одобрен е технически проект и е издадено разрешение за строеж. Срокът за завършване на сградата е не повече от 24 месеца от откриване на строителната площадка. 

В доклада се посочва още, че обект „Детска градина“ е част от публично оповестен конкурс за учредяване право на строеж, възмездно и безсрочно, в друг общински имот в местност Надежда 1 а и 1 б. Обезщетението за Столична община се изразява в изграждане на нова сграда на детска градина и предоставяне на собственост на равностойни обекти в новопостроената сграда. Детската градина и самостоятелните обекти в новопостроената сграда следва да бъдат в напълно завършен за ползване вид, съгласно техническото задание и одобрените инвестиционни проекти. 

Подобно публично-частно партньорство развива и увеличава капацитета на общинските детски градини. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови