Нов палатков лагер на хора с увреждания пред НС

ОFFNews 24 юли 2018 в 20:10 2952 0

Снимка бТВ

Нов палатков лагер пред Народното събрание събра протестиращи, които искат общ закон за хората с увреждания.

Той се намира до този на майките на деца с увреждания, които протестират вече няколко седмици.

Новият протест е организиран от Национално представителните организации на и за хората с увреждания. Той подкрепя реформата, която майките на деца с увреждания поискаха, но не във вида, който се обсъжда. Лозунгът на новия протест е "Реформа да, но не така", предава бТВ.

Появата обаче предизвиква недоволство у майките на деца с увреждания. По думите на майките, новият протест има разрешение да се проведе, но не в непосредствена близост до тяхната палатка. Те обвиниха новодошлите протестиращи в провокация.

По-рано днес социалният министър Бисер Петков се срещна с двата лагера.

Той покани отново майките в работната група по законопроекта, която напуснаха миналата седмица. Те останаха недоволни от работата по Законопроекта за интеграция на хората с увреждания, който подготвя социалното министерство.

Протестиращите майки тогава обявиха, че напускат работната група, защото голяма част от текстовете са преписани от сега действащия закон и на 30 юли ще излязат на ефективен протест.

По думите на министъра, новият закон може да бъде гледан в НС в началото на октомври, но ако майките се върнат в работната група. Следващото заседание на групата е в понеделник.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!