Незаконен лифт и писти в Пампорово

OFFNews 18 ноември 2013 в 17:33 4167 20

Пампорово
Пампорово

 

Незаконно строителство на лифт до вр. Снежанка и съоръжения за изкуствен сняг, както и незаконна сеч за разширяване на ски писти установи проверка на Изпълнителната агенция по горите в курорта Пампорово.

Фирма „Пампорово“ АД е извършила сечи, различна от предвидената в горскостопанския план и издадените от местното Държавно горско стопанство „Широка лъка“ позволителни за ползване на държавна гора. Незаконно са разширени ски пистите в държавни горски територии и фактически е променено предназначението им.

Регионалната дирекция по горите в Смолян е сезирала Районната Прокуратура в Смолян и РДНСК – строителният контрол в града. Предстои строителният контрол да разпореди премахване на незаконния лифт, дълъг 1340 метра.

Горската дирекция е отменила със заповеди всички позволителни за сеч и дейности на „Пампорово“ в съответните горски територии. Земеделското министерство е завело дела за административни нарушения срещу всички лица, отговорни за извършване на нарушенията, съобщиха от министерството, без да конкретизират срещу кого са производствата.

Собственик на "Пампорово" АД е банкерката Цветелина Бориславова чрез акционерите "СИЕСАЙЕФ", "Перла Мениджмънт" и "Бул Консултинг 2011".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!