Quantcast

Министрите знаеха какво се случва във Фонда за децата

OFFNews Последна промяна на 10 май 2016 в 08:54 3472 0

Снимка бТВ

Министрите на здравеопазването знаеха за всички проблеми на Фонда за лечение на деца, но не си мръднаха пръста, докато не изпратиха ГДБОП. 

Това каза Надежда Цекулова, бивш член на обществения съвет на фонда, по бТВ. 

В доклад на инспектората на Министерството на здравеопазването, се твърди, че са командировани лекари и служители на фонда, включително и с цел специализация и обучение, като средствата за тези пътувания са били разходвани от бюджета за лечение на деца. Издавани са и т.нар. формуляри S2, без директора на фонда да има право на това.

Цекулова не вижда нарушение във факта, че лекари са пътували с децата, защото това се налага при тежко болни деца, както и за обучение на лекарите, за да могат да лекуват децата в България. Относно формулярите S2 тя знае, че те са издавани от задържания и пуснат под гаранция директор на фонда Павел Александров с мълчаливото съгласие на всички здравни министри през последните пет години.

„Убедена съм, че МЗ е знаело много добре какво прави г-н Александров. Директорът на фонда няма как да изхарчи и една стотинка без знанието на министерството. Фондът е второстепенен разпоредител със средства, а министерството е контролният орган”, каза още Надежда Цекулова. Тя попита министър Петър Москов кой сега ще понесе отговорността, ако се бави лечението на деца.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !