Маските на открито стават задължителни

OFFNews 21 октомври 2020 в 20:23 8483 3

Здравният министър проф. Костадин Ангелов издаде заповед, с която от утре, 22 октомври, се въвежда противоепидемична мярка за носенето на маска или друго средство, покриващо носа и устата, на открити обществени места.

При струпване на хора и невъзможност за спазване на физическа дистанция от 1,5 м. гражданите трябва да носят маска или друго средство, покриващо носа и устата (в т.ч. кърпа, шал, шлем и др.). Изключения са клиентите в местата за хранене и в питейните заведения; спортуващите на открито и закрито; участниците в конгресно-конферентни мероприятия и др. подобни по време на изказванията си; водещите и гостите в телевизионни предавания. Изключения са и децата до 6-годишна възраст.

Обществени са местата, които са достъпни за гражданите и/или са предназначени за обществено ползване.

Според заповедта хората, предоставящи административни и други услуги на граждани, трябва да използват средствата на информационните и комуникационните технологии и при възможност да предоставят съответните услуги в електронна среда.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20696

3

Новак

21.10 2020 в 23:55

Пак типичната шантава комуникация.
“При струпване на хора” - колко човека - 2,3,5, 10 - е струпване? Както пише колегата - с ролетки ли трябва да ходим, за да знаем кога е 1.5 и кога по-малко? И как ще контролират нещо толкова неопределено?
След това пак ще кажат -“хората не спазват мерките”.

3030

2

kolio

21.10 2020 в 22:33

Хаха - цялата пара в свирката :)

Чудно ми е в един акт какво ще пишат... например: видяхме, че гражданинът е на около метър и тридесет от гражданката, извадихме пистолетите, заплашихме ги да не мърдат, извадихме рулетката и измерихме - даже беше метър и двадесет и девет сантиметра! Въобще отказахме да слушаме нелепите им обяснения, че са съпрузи!! Подпис Ванчо Полицая

12021

1

bls

21.10 2020 в 20:35

На открито, но при определени обстоятелства. Малко по-адекватно стана предвид първоначално заявеното.