Магистратура в Холандия – инфо срещи с представители на Utrecht University

OFFNews Последна промяна на 03 февруари 2016 в 10:40 2558 0

Utrecht University, един от най-добрите университети за магистърски програми на английски език според студените в Холандия, ще проведе информационни срещи на 8 и 9 февруари в София и Варна.

Безплатна регистрация направете ТУК.

Utrecht University е основан през 1636 г. в едноименния град в сърцето на Холандия и се гордее с 12 нобелови лауреати и 15 носители на наградата "Спиноза" (най-престижният научен приз в страната). Сред тях са откривателят на витамин B1 Кристиаан Ейкман (1929), на рентгена – Вилхелм Конрад Рьонтген (1901), и студентът по теоретична физика Тялинг Купманс, получил нобелова награда за икономика (1975).

Магистърските програми на английски език в Utrecht University са над 80 и са в различни научни сфери – от химия, биология и фармация през право и международни отношения до бизнес и икономика. Магистърската програма по Biofabrication е първата от своя род в света. 8 от международните магистратури са избрани за най-добрите в областта си в Холандия в класацията Keuzegids Masters 2015. Програмите по Drug Innovation, Nanomaterial Sciences, International Relations in Historical Perspective и Science and Business Management са определени от студентите като най-добри в съответната сфера в годишния ранкинг Beste Studies на сп. Elsevier.

Utrecht University е част от League of European Research Universities (LERU) заедно с University of Oxford, University of Cambridge и още 18 водещи университета в Европа, които целят да променят света на научните изследвания, преподавателските методи и иновациите. Споразуменията с университети от 6 континента – Европа, Азия, Южна Америка, Северна Америка, Австралия и Африка, дават възможност на студентите за участие във вълнуващи обменни програми.
За да научите повече за Utrecht University и възможностите за образование в Холандия, заповядайте на информационните срещи:

- Варна – 8 февруари, 18:30 часа, хотел "Голдън тюлип"
- София – 9 февруари, 18:30 часа, хотел "Маринела" (бившия "Кемпински")

Можете да се регистрирате за инфо срещите ТУК.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови