КЗК спря поръчка на социалното министерство телефонни услуги

Нели Чолашка 02 декември 2013 в 17:04 2141 0

КЗК спря обществена поръчка на социалното министерство за телефонни услуги.
КЗК спря обществена поръчка на социалното министерство за телефонни услуги.

 

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отмени решение на главния секретар на социалното министерство за откриване на процедура за възлагане на обществена поръчка по Закона за обществените поръчки (ЗОП) с предмет „Осигуряване на фиксирани телекомуникационни услуги за нуждите на МТСП“, съобщиха от КЗК.

Спирането на поръчката е по жалба на "Мобилтел", която е срещу показателя за оценка К3 - „Допълнителни услуги и други по усмотрение на участниците” с мотива, че той е неясен.

Комисията е установила, че показателят не съдържа указание към участниците какво следва да се разбира под допълнителни преференции, колко и какви следва да са те и при какви условия се приема, че водят до икономическа изгода за възложителя.

По този начин от една страна са нарушени разпоредбите на ЗОП, а от друга страна липсва механизъм за преценка доколко ще бъде обективна комисията за провеждане на процедурата при оценяването на офертите, което води до нарушение на принципа за публичност и прозрачност на процедурата за възлагане на конкретната обществена поръчка, постанови КЗК и на това основание отменя поръчката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови