Коледен парк София отвори врати на Площад Славейков

OFFNews 04 декември 2023 в 16:32 9429 0

Коледен базар

Снимка Станислав Димитров

Коледен базар

На 1 декември с концерт на брас бенда на Музикално училище „Любомир Пипков“ „Коледен парк София“ отвори врати.

До края на годината Площад Славейков ще предлага вълшебни коледни светлинки, шеметна атмосфера, открита музикална сцена, фуд&дринк зона с най-култовите стрийт фуд майстори, коледна гора, базар с произведенията на най-талантливите творци на приложно изкуство и художествени занаяти, фермерски продукти от български производители, супер богата културна програма, творчески ателиета и работилници.

Коледен парк се провежда с любезното съдействие на Столичен общински съвет, Столична община, Пазари "Запад" и Район "Средец".

Организатор на събитието е екипът на Mish Mash Fest, един от най-популярните и успешни крафт базари в България, с над 8-годишна история и 70 издания. В традицията на фестивала е винаги отличната селекция от независими автори и дизайнери, добрата организация, празничното настроение и огромният интерес към всяко едно издание.

Традиционно, в базара участват и благотворителни организации, които предлагат творчеството на хора в неравностойно положение, като така дават възможност на софиянци да изберат подарък с кауза. Този път това са Арт ателие „Творилница“ - официално предприятие, създадено от фондация „Глобална инициатива в психиатрията – София“ (ГИП-София), което предлага продукти, изработени от хора с психични заболявания и Фондация „Светът на Мария“, които дават възможност за реализация на хора с интелектуални затруднения.

На фестивала ще се изявят детски и младежки хорови и музикални формации, както и утвърдени имена от българската джаз, етно, поп музикална сцена. Ще имаме възможност да гледаме театрални представления, а всички желаещи да си оставят незабравим спомен ще могат да се снимат на специалните фотокътове. Коледната гора ще се състои от живи елхички от Коледна-Елхичка.com, които после ще бъдат върнати за доотглеждане в разсадника на ул. Витошко лале, така че догодина да може отново да ни радват.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки