Какво ще ядем? Вкусна рецепта за огретен на тиган с чедър и свински котлет

OFFNews 06 ноември 2023 в 10:24 9936 0

огретен

Снимка Lidl

Какво ще ядем? Това е може би един от най-задаваните въпроси между членовете на всяко домакинство, когато настане времето за обяд или вечеря, а за онези с голям апетит, даже и сутрин. И ако между малки и големи се провеждат вечни спорове за това какво точно ще има в менюто, то дебати и компромиси с едно нещо не трябва да се правят и това е качеството. За него отговорът трябва да бъде само един и това е „Порция свежест”. Именно това е и мотото на новата кампания на Lidl, в която веригата предлага разнообразие от близо 55 продукта прясно пакетирано месо под собствената марка “Порция свежест”.

Lidl работи с утвърдени доставчици, а проверките на качеството на месото са в няколко етапа, които гарантират свежест и чистота, защитена атмосфера и контрол по веригата на доставки. По този повод искаме да ви споделим, че с Lidl освен продуктите за всяка вкуснотия, която ви хрумне, имате и неизчерпаем запас от идеи как да точно да си приготвите апетитното Lidl месце. Днес не само даваме отговор на вечния въпрос “Какво ще ядем?”, ами ви и насочваме към най-близкия Lidl магазин до вас, където лесно и удобно можете да си набавите всичко необходимо.

Става въпрос за приготвянето на огретен на тиган с чедър и свински котлет, като необходимите продукти за тази рецепта са:

● свински котлет 300 г. от марката “Порция свежест”;
● 300 г. бланширани картофи;
● чедър 250 г.;
● четири броя яйца;
● 80 г. брашно;
● заквасена сметана 200 г.;
● по една връзка магданоз и див лук;
● един лимон;
● четири броя репички и няколко листа от марули.

Първата стъпка от приготвянето на това лесно, но пък ефектно ястие, е да нарежете бланшираните картофи и свинския котлет на кубчета. След това тези два продукта, които толкова много си подхождат, трябва да запържете от всички страни в предварително загрят тиган с олио. Когато получат хрупкава и златиста коричка, ги извадете, за да изстинат, а след това да ги подправете със сол и черен пипер на вкус.

Следващата стъпка се състои в това да разбъркате яйцата и брашното в купа, а чедърът нарежете на фини лентички, след което ги добавяте към месото и картофите. Цялата тази смес трябва се разбърква добре и ¼ от нея се поставя в загрят тиган с щипка олио. С това започва и етапът на запържване, като огретенът трябва да предстои в тигана за около 5 минути от всяка страна.

И докато чакате той да получи своята хрупкава коричка, междувременно може да започнете с приготвянето на вкусния сос към него. Той се състои от заквасена сметана, която трябва да разбъркате в купичка със сол, черен пипер и изцеден лимонов сок. За да му придадете още по-чудесен вкус, към него може да добавите нарязан магданоз и див лук. Последните щрихи от приготвянето на тази рецепта включват няколко резенчета репички, които красиво може да поставите върху огретена заедно с листенца маруля.

Така в чиниите за семейната вечеря ще сте поставили едно превъзходно ястие, което ще изпъква както със забележителния си вкус и красота, така и със своята свежест. Месните продукти на веригата се отличават и с характерното за Lidl съотношение качество-цена, което позволява на всеки потребител да оптимизира семейния си бюджет и да предложи на всички у дома проверена и вкусна храна.

Още много рецепти с продукти от марката „Порция свежест” ще откриете в специалните секции за рецепти в сайта на веригата и в мобилното приложение Lidl Plus.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика