Изобилие от изкушения на 12-ия фермерски пазар на Lidl

OFFNews 23 септември 2021 в 12:32 3632 0

Родни продукти за всеки вкус ще предлагат регионални производители на 12-ия фермерски пазар, организиран с подкрепата на Лидл България. Събитието ще се проведе от 24 до 26 септември между 10 и 19 ч. на паркинга на магазин Lidl на бул. „Черни връх“ 173, в Драгалевци.

Клиентите ще открият чушки и домати от Сандански, праскови, круши и смокини от сливенския край, както и ядки, боб и тахани от Генерал Тошево. Медът и пчелните продукти идват от Габърница и от Искър, а виното - от Рабиша.

Няма да липсват и познатите продукти на ферма „Катарино“ от Разлог, месните продукти на „Новамес“, Банкя и изкушенията на ферма „Шопар, бик и щука“ от линията „Вино и мезе“, приготвени с ароматни подправки и по стари рецепти. Стари рецепти използва и пекарна „Хлябът на Нена“.

Пъстрият асортимент ще обогатят две нови организации, предлагащи продукти, обвързани с кауза. Социалното предприятие на Българска фондация Биоразнообразие ще зарадва посетителите със селекция продукти, произведени в ограничени количества от малки фермери, занаятчии и професионалисти.

Посетителите на пазар ще могат да избират и от разнообразните изделия, изработени с много старания и любов от млади хора с интелектуални затрудния, които развиват трудови и социални умения в Дневен център „Светове“. Посетителите ще могат да открият свещи от пчелен восък с естествена декорация, дизайнерски брошки с шевици, цветни и ароматни глицеринови сапуни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!