Интензивен трафик по пътищата заради дългия уикенд

OFFNews 28 април 2023 в 17:38 1504 0

опашки

Снимка Архив

Опашки от коли се извиха на изходите на столицата.

Дългият уикенд започна с интензивен трафик по пътищата на страната. В София традиционно най-натоварени са изходните пътни артерии - булевардите "Цариградско шосе", "Ботевградско шосе", "Цар Борис III", както и Околовръстен път и Северна скоростна тангента.

По републиканската пътна мрежа най-натоварено е движението по автомагистралите "Тракия", "Хемус" и "Струма". Заради ремонт е ограничено движението камиони над 12 тона по АМ "Тракия", посока Пловдив, района на км. 20, днес до 20.00 ч. от км. 5 до км. 23 до пътен възел "Вакарел". Обособен е обходен маршрут по път I-8 /София – Пловдив/ с отбиване на движението от АМ "Тракия" по пътна връзка при км. 5 и връщане на магистралата при км. 23 при пътен възел "Вакарел", като във връзка със създадената организация на място екипи от СДВР и ОДМВР-София регулират трафика на превозни средства.

Затруднено е и движението по същата автомагистрала в района на км. 67 и там то е двупосочно в платното посока София от км. 66 до км. 69, поради авариен ремонт на дилатационни фуги на виадукт.

На магистралите "Тракия" и "Хемус" има места, на който движението е ограничено в някоя от лентите заради ремонт, но на тези места не се наблюдава струпване на голям брой изчакващи превозни средства. Към ГКПП "Калотина" и ГКПП "Капитан Андреево" също има сериозен трафик към Гърция и Турция. МВР е предприело необходимите мерки.

Към момента не са въведени ограничения заради катастрофи, съобщават още от вътрешното министерство.

МВР апелира към водачите, предприели пътуване през почивните дни, да намалят скоростта, да поставят предпазните колани, да не предприемат рискови изпреварвания и маневри, да спазват ограниченията и разпорежданията на контролните органи, и да предприемат пътуване единствено след като са се уверили в техническата изправност на превозното средство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика