INNOVATION EXPLORER 2022: Икономически възможности през поколение

За пръв път събитието ще връчи и награди “Иноватор в българското общество”

OFFNews 10 януари 2022 в 15:25 1104 0

На 24 февруари 2022 г. в София Ивент Център ще се проведе международният форум за иновации в Югоизточна Европа Innovation Explorer. Осмото поред издание се организира от агенцията за иновации Innovation Starter и събира в България лектори и гости от 12 държави.

Форумът тази година е разделен на три панела: “Икономически възможности”, “Държавно управление” и “Климатични действия”. В тях ще участват както международни, така и гости от България като математичката Хана Фрай (Англия), футуристът Давид Пасиг (САЩ,) инвеститорът Бертолд Карлик (Австрия), инженерът Томас Мец (Германия), преподавателката по иновации Сандра Роменска (Ирландия), Кънтри мениджъра на Веолия Франсоа Деберг (Франция), представители от публичен и частен сектор у нас и др. 

За пръв път организаторите ще връчат и награди за иновации, като сред отличените са трима кметове на малки общини в България, които са демонстрирали добро развитие и инвестиция в подкрепа на обществото, като бившият кмет на община Чавдар Пенчо Геров и настоящите кметове на общините Смядово, Иванка Петрова и Дългопол, Георги Георгиев.

Основният въпрос, по който ще разсъждават всички гости тази година е колко дългосрочно можем да си позволим да мислим и планираме и дали, ако сме тръгнали по грешен път ще стигнем до правилното място? Коя е общата голяма цел за следващите 10 години пред българското общество и как знанието за иновации, инвестицията в регионите, добрата работа на институциите и икономиката на знанието ще ни позволят да я реализираме.

До края на януари 2022 г. може да закупите своя билет с цена за ранна регистрация тук.

Повече информация може да намерите на сайта на събитието www.innovationexplorer.bg.

Форумът се реализира с генералната подкрепа на: UniCredit Bulbank, Kaufland България, Софийска вода, част от Veolia, Aurubis България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Атентатът в ''Света Неделя''. Лекция на проф. Вили Лилков