Хасковски тютюнопроизводители и животновъди излизат на протест

OFFNews 02 март 2017 в 08:21 2619 1

Хасковски тютюнопроизводители и животновъди излизат на протест

Тютюнопроизводители и животновъди от Хасковска област протестират заради спрени плащания и липсата на диалог със структурите на Консултативния съвет при земеделското министерство, съобщава БНР.

От доста години тютюнопроизводителите имат проблеми с финансирането на продукцията си. Хората са недоволни от последните решения в министерството на земеделието. Според тях тези решения ги ощетяват финансово. Те смятат, че националните доплащания се разпределят несправедливо, защото при повече продукция държавата плаща по-малко. Засегнати са близо 8000 тютюнопроизводители, които са предали по над 2 тона тютюн.

Тази сутрин протестиращите затвориха пътя от Свиленград към село Пъстрогор и подпалиха бали с тютюн.

От 10.30 часа на изхода на Свиленград недоволните ще подпалят нови бали с тютюн и ще разливат гюмове с мляко.
Движението по автомагистрала "Марица" няма да бъде спирано.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14355

1

neverland

02.03 2017 в 09:56

Това с тютюна нещо не мога да го разбера.
От толкова години се говори и знае, че този сектор реално няма бъдеще, защото тютюнът е продукт, който е вреден, и се налагат ограничения, не се толерира...Не разбраха ли тези хорица, че времето на тютюна отмина, свърши, както мина времето на въглищата. Не разбраха ли, не усетиха ли накъде духа вятъра от години?

От години, при всяка изкупна кампания, повтарят, "хора, преориентирайте се към нещо друго, от догодина намалят/отпадат субсидиите..., Европа такова, Европа онакова..."