Гранична полиция: Глобите се плащат по желание на шофьора, ние само ги връчваме

OFFNews 05 декември 2023 в 14:03 1024 0

Снимка Гранична полиция

От началото на годината броят на невръчените фишове за скорост е 49% от издадените. На граничните пунктове глобите се плащат само по желание на шофьора. 

Това съобщиха от Гранична полиция, като подчертаха, че не задържат документи на граждани за неплатени глоби от пътни нарушения.

Оттам припомнят, че на пунктовете могат да се извършват проверка за невръчени електронни фишове; връчват електронни фишове; извършват проверка за наложени глоби, които не са заплатени в срок; предоставя възможност на неизрядния шофьор да заплати глобата си на място в зоната на граничния пункт, което е само по желание на водача.

Проверките се извършват на влизащи и напускащи страната българи на всички гранични контролно-пропускателни пунктове на международни шосейни пътища. 

Когато се образуват колони на пунктовете, проверките за глоби могат да бъдат преустановени. Решението за временно преустановяване на дейността се взима от началника на граничния пункт.

По данни на отдел „Пътна полиция“ в Главна дирекция "Пътна полиция" от началото на 2023 г. до 2 декември броят на издадените електронни фишове за превишена скорост е 1 439 062. От тях са връчени 51%. Невръчени са 711 724.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика