Фандъкова: Шефът на 4-та градска остава, всеки лекар е важен

OFFNews 03 ноември 2020 в 12:40 1907 2

Директорът на Четвърта градска болница в София доц. Аркадий Иванов остава на поста си, обяви
столичният кмет Йорданка Фандъкова след като е получила всички материали от назначената проверка за забавения прием на пациент с COVID-19. 

Здравният министър проф. Костадин Ангелов поиска доц. Иванов да бъде отстранен, но според Фандъкова "сега не е време за оставки и всеки лекар е важен".

Забавянето и престоят на линейката е 66 минути. Нарушени са правилата за приемане, обясни кметът и уточни, ча половин час се е забавил дежурният лекар, а след това той и началникът на отделението са загубили още време в разговори. Това е недопустимо, категорична е Фандъкова. Но сега имаме нужда от подреждане на системата, от изчистване на проблемите и пропуските. Имаме нужда от всеки един лекар, медицинска сестра и санитар. А те се нуждаят от ясни правила в тази ситуация. Не смятам, че е време за оставки. Трябва да се подобри организацията и работата и ще следя лично за това", заяви Фандъкова, цитирана от 24 часа. Относно петицията в подкрепа на доц. Иванов тя коментира, че "той е един от най-добрите хирурзи и е нормално пациентите му да го подкрепят". 

Фандъкова успокои, че все още има места в общинските болници за пациенти, които се нуждаят от лечение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1894

2

Sashkavas

04.11 2020 в 00:07

Руми толкоз ли си тъпа или само се правиш? Ако нямаш какво да кажеш освен да ругаеш прави си го в къщи и не ни занимавай с психическитети проблеми моля.

2900

1

Руми Лазарова

03.11 2020 в 23:04

Данке-селянданке, ромска кралице (знаеш защо), това, че всеки лекар е важен, НИКОЙ не оспорва. Но това, че не всеки лекар може да бъде НАЧАЛНИК, ако е направил нарушение, заслужава санкция. Но какво да правим, като по душа и професия си учителка по руски (в твоя случай съветски)език. Затова те и ползва борисов - кражби, немара, рамент върху ремонт на ремонт и т.н. За съвременна визия на София - да не говорим. Това е много, много НАД тебе. Само че всеки ден си чупим краката и обувките по централните малки улички в София, които са във вид, каквито вероятно са били след англо-саксонските бомбардировки в края на ВСВ. Даже и ПАМЕТНИК сложиха на тези унищожители на София (и Враца) близо до американското посолство. Защо ли не се отбелязва годишнина, а се трайка?