Фандъкова: Обмисляме затваряне на нощните заведения в София и дистанционно обучение за големите ученици

OFFNews 24 октомври 2020 в 09:35 15537 2

Обсъждаме затваряне на нощните заведения в София. Възможно е да се стигне и до дистанционно обучение на учениците от горните класове. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова пред БТВ.

"Следим какво става и в европейските градове. Знаете, че там има и по-сериозни мерки като вечерен час, ще обсъждаме и това. Ако се окаже ефективна мярката със затварянето на нощните заведения, мисля, че вечерен час няма да е нужен. Обсъждат се всички познати мерки, за да намалим събирането на хората и то при спазване на дистанция", добави тя.

Днес общинският щаб заедно с директора на столичната РЗИ ще обсъдят мерките. София се намира в „червената зона“ по разпространение на коронаврус. За последното денонощие има 594 нови случая.

Броят на местата в интензивните отделения намалява чувствително. Ситуацията с лекарите и медицинските сестри е тревожна. Прогнозите за следващите дни и седмици са за двойно и тройно увеличаване на случаите. Няма здравна система, която да издържи, категорично заяви кметът на София.

Мерките в България са възможно най-леките в момента, а срещу тях има съпротива. През последните 10 дни са направени над 600 проверки в градският транспорт за носене на предпазни средства и са наложени са 59 санкции. 

Фандъкова подчерта, че се поддържа непрекъснат контакт с браншовите организации, но на първо място е запазването на здравната ни система.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1894

2

Sashkavas

28.10 2020 в 20:05

Руми, нещо имаш ли да кажеш или само си приказваш ? Хората са избрани и си седят НЕ насила и работят (особено пък Фандъкова), а малка група хора насила им искат оставката. Ще бъде неуважение към хората които са гласували за тях и към демокрацията ако оставки се хвърлят за да направят шепа (платени) протестери щастливи.

А преди 2009 бяхме най-некорумпираната държава така ли ?

2900

1

Руми Лазарова

28.10 2020 в 18:28

Данке-селянданке, най-почтеното, което можеш да направиш, е да си подадеш (подадете) оставка. НАСИЛА стоите само и само да крадете и продължите със зловредието си.
Всички знаем, че се подставено лице на борисов, което трябва да умилява с мяукане и миловидна физиономия.
НЕ ВИ БИВА. КОРУМПИРАНИ СТЕ! Точно от 2009 г. сме най-корумпираната държава в ЕС.

ОСТАВКА!
 
X

Да помогнем на украинските деца!