Елена Поптодорова подава оставка от поста си в Полша

OFFNews 02 март 2017 в 10:52 16742 21

Елена Поптодорова

Бившият ни посланик в САЩ Елена Поптодорова е подала оставка от поста си на първи директор на централноевропейския офис на Американския еврейски комитет (AJC), предаде израелската телеграфна агенция.

Агенцията била информирана за това в сряда от AJC - глобална организация, която се грижи за правата на евреите. В молбата си за напускане българската е посочила „лични причини“.

Поптодорова заемаше поста от септември 2016 г., малко след като приключи вторият й мандат в посолството ни във Вашингтон.

Новината за оставката от поста й във Варшава идва два дни след като гръмна новината, че е била заловена в кражба на козметика в безмитен магазин на летището в полската столица.

Скандалът първо бе разпространен от полски и руски медии, а после бе потвърден и от полицията в Полша. Според властите Поптодорова взела крем и не го платила, след което била задържана, признала вината си и заплатила глоба. Показала и дипломатически паспорт, с какъвто все още разполага, макар да не е служител на Външно министерство.

Самата Поптодорова обясни инцидента като неволна грешка. По думите й, докато разглеждала продукта, получила обаждане от болната си майка в България. Притеснена за здравето й, потърсила тихо място за провеждане на разговора и забравила да остави крема. Когато полицаите я спрели, се извинила и платила глоба.

Ден след новината стана ясно, че Поптодорова е била издирена от полицията във Варшава три дни след кражбата, а не веднага след нея. В своята версия тя не споменава този факт.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7506

21

Рубладжийските олигофрени обиждат тази на "червена крадла"! :D

.....


:-)))) Какво ли още имат да чуят ушите ни и да видят очите ни??

8921

19

Svetoslav Dimov

02.03 2017 в 23:01

Еврейска гъзолизка, като по-голямата част от т.нар. елит и не само български. Те и покровителите им могат само едно - да мамят и крадат. Не случайно думато "мошеник" идва от Моше, както на иврит се произнася името на пророка на Яхве Моисей.

6469

17

Halo

02.03 2017 в 16:46

А кой точно я гласеше за служебен премиер?

12696

16

Санд

02.03 2017 в 13:27

"Показала и дипломатически паспорт, с какъвто все още разполага, макар да не е служител на Външно министерство"
Защо ми е трудно да повярвам на версията с телефона?

42249

12

Denis Rizanov

02.03 2017 в 12:32

OTBPAT, това разбира се въобще не е оневинява. Просто повдига още въпроси. Знаели ли са нейните "странности" назначилите я на този пост? Има ли потулвани други подобни случаи по време на изпълнението на служебните и задължения в чужда страна? И още и още... и накрая ще стигнем до основния въпрос за кадровата политика в МнВР. Кой и как я осъществява.
Аз например се сещам за една пача, дето участваше в някакъв филм на бтв-то. Дето я изкараха ебати актрисата и успялата "българка" с тъмнозелени корени, която РАБОТИ В МнВР! Сби се там в пункта на Паркинги и гаражи, бикове крясъци... после се оказа "женена" за арабаин...
И след скандала още е на работа във Външно. Найс,а?
Може би защото е от "малцинството", спрягащо доста добре глаголите "берем", "взимаме" и "държавата ДА НИ ОСИГУРИ".
 
X

Да помогнем на украинските деца!