Джамбазки за шофирането си в нетрезво състояние: Пих няколко чаши вино

OFFNews 24 февруари 2020 в 09:33 4295 3

Евродепутатът Ангел Джамбазки влезе в обяснителен режим за шофирането си в нетрезво състояние, за което бе отнета книжката му. 

"Направих неправилна преценка на собствените си възможности", обясни той пред Нова тв. Евродепутатът призна, че е изпил "няколко чаши вино", преди да седне зад волана.

"Очевидно достатъчно, за да покаже техническото средство, че нивото на алкохол в кръвта е повече от разрешеното по закон", заяви Джамбазки.

Запитан дали се е чувствал пиян, той не отрече.

"Имало е много случаи, когато съм преценявал, че не е уместно да шофирам", каза евродепутатът.

Според него кръвната проба му е била взета в рамките на час, но не във ВМА.

"Изпълнихме закона и отидохме в Спешното отделение на болницата в Самоков – там, където те карат полицаите, ти не си го избираш", уточни Джамбазки.

"Вината си е изцяло моя. Най-скъпото нещо в живота е училището. Човек се учи от това, което е направил погрешно", заяви евродепутатът.

Евродепутатът бе лишен от правото да шофира в продължение на 12 месеца и е глобен с 1000 лева, след като пътни полицаи го хванаха да шофира в района на курорта Боровец с 1,55% концентрация на алкохол в кръвта и без задължителния контролен талон в 1,15 ч след полунощ на 8 декември 2019 г.

Наказанието стана известно благодарение на писмен отговор на министъра на вътрешните работи Младен Маринов до депутата Десислав Чуколов. Отговорът на въпроса от 18 декември е получен на 14 януари и е публикуван в сайта на Народното събрание.

Несъгласен с показанията на дрегера, Джамбазки е заявил, че ще даде кръв. Пробата е взета в 2:45 ч. в Самоков. Отчетени са 1,08 промила етилов алкохол в кръвта.

Впоследствие срещу Джамбазки са издадени две наказателни постановления. Първото е за глоба в размер на 1000 лева и отнемане правото за шофиране за срок от 12 месеца. По силата на второто му се отнемат 10 контролни точки.

Наказанието не е обжалвано.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4245

3

rrr11

24.02 2020 в 19:22

Дрегера да отчете 1,55 а после в болницата 1,1 е пълен абсурд. Обикновено няма как разликата да е повече от 0,2, какъвто и да е дрегера. Тук са нагласили кръвната проба да е под 1,2 за да не е подсъдим, това е ясно на всички.
Вместо да се оправдава по най-тъпия начин, просто трябваше като нормален човек да поиска извинение от хората, които му плащат голямата депутатска заплата с данъците си.

14469

2

случайно прочетох

24.02 2020 в 12:53

1,55% ??????????????
Явно чашите са били доста големи!
А и няма никакво значение дали е пил вино или боза.Бил е пиян!

10571

1

Hissarion

24.02 2020 в 11:27

Междувременно закононарушителят Джамбазки подигравателно вдига наздравици по социалните мрежи, където е особено активен в каруцарските си обиди към несъгласни с него граждани.
 
X

Да помогнем на украинските деца!