Двете болници в Перник са пълни с COVID пациенти, една медицинска сестра обслужва до 50 души

OFFNews 11 ноември 2020 в 21:35 3397 0

Свободните легла за пациенти с COVID-19 в двете болници в Перник са пред изчерпване, съобщи бТВ. 

Леглата за заразени с COVID-19 в МБАЛ "Рахила Ангелова" са пред изчерпване, заяви директорът на лечебното заведение д-р Анатолий Митов. 

"Вчера сме приели 20 пациенти с COVID-19, но сме изписали пет. Имаме 23 свободни легла за лечение на коронавирус. С темповете, с които вървим ще приключим да приемаме, защото просто няма къде. Болницата не е ластик да я разтегнем и да стане с 1000 легла. От 10 дни не съм спал, но нямам решение за този казус", каза още Митов. 

Проблем има и с медицинския персонал - 110 от 160 медицински сестри са в пенсионна възраст и напускат болницата. Една медицинска сестра обслужва 30 пациенти.

Той обясни, че за да се освободят 119 легла за лечение на COVID-19, болницата е затворила отделенията си по хирургия и травматология, но 96 легла вече са заети. 

Митов призова оперативния щаб да осигури алтернативни места за транспортиране на болни с COVID-19 от Перник. Оттам са обещали да търсят бързо решение.

Белодробната болница в града също е пълна. В нея една медицинска сестра обслужва 50 легла, предаде БНР.  

Натоварена е и спешната помощ.

Това са единствените здравни заведения в района, които приемат пациенти с COVID-19. Те обслужват шест общини с общо население над 120 хиляди души. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!