ДП РВД на 50 години

OFFNews Последна промяна на 03 февруари 2019 в 12:20 2806 0

ДП РВД навършва днес 50 години от създаването си. На 3 февруари през 1969 г. с Постановление №37 на Министерския съвет е формирана Дирекция „Ръководство въздушно движение“ (РВД) като отделна, самостоятелна организационна структура в рамките на Държавно стопанско обединение „Българска гражданска авиация“, с основна задача осигуряване и обслужване на въздушното движение във въздушното пространство на Република България.

Основният предмет на дейност на компанията е безопасното управление на въздушното движение и за тези 50 години тя се наложи като един от водещите доставчици на аеронавигационно обслужване в нашия регион.

През последните години трафикът над България се увеличи драстично и само през 2018 г. BULATSA (Bulgarian Air Traffic Services Authority) е обслужила над 800 000 въздухоплавателни средства. Все повече се увеличава и интересът към професията Ръководител на полети и кампанията за набиране на кандидати.

Програмата за модернизация на оперативните системи и техническо оборудване в ДП РВД ще продължи и през следващите години в съответствие с утвърдена „Стратегия за развитие на средствата и системите за комуникации, навигация и обзор и автоматизираната система за управление на въздушното движение за периода 2017-2024 година“.

По случай юбилея ще бъде валидирана пощенска марка, а емблематичната за BULATSA Контролна кула на летище София е брандирана с изработеното специално за годишнината празнично лого.

Визията на ДП РВД е да бъде сред лидерите в областта на аеронавигационното обслужване в Европа и да се развива успешно с предизвикателствата, поставени от новите реалности в Единното европейско небе. Кръглата годишнина ще бъде отбелязвана през цялата година с различни инициативи, свързани с професията на Ръководителите на полети и авиационната общност с посланието „50 години чертаем пътища в небето“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови