Доброволци от БЧК и общинари раздават безплатна минерална вода в София

OFFNews 20 юни 2024 в 07:37 823 0

Раздават безплатна минерална вода в София

Снимка БЧК

БЧК раздава минерална вода в София срещу жегата

Безплатна бутилирана минерална вода ще раздават от Българския Червен кръст (БЧК) днес и утре, съобщиха от организацията.

Акцията ще се проведе от 11:30 до 13:30 ч. в два пункта в София. Това са градинката срещу Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и на входа на метростанция "НДК" срещу бул. „Витоша“.

Водата ще бъде раздавана от доброволци от Столичната организация на БЧК.

Безплатна минерална вода ще раздават и от Столична община.

Днес, (20 юни), вода ще се раздава на два пункта - метростанция „Сердика“ и до Софийския университет „Климент Охридски“ от 11:00 до 15:00 часа, информираха от Общината. Дейностите ще се извършват от служители на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ до изчерпване на наличните количества.

От Столична община припомниха, че продължава миенето на улици с цел подобряване на чистотата и качеството на въздуха в града. През деня се мият основни улици в кварталите, както и вътрешноквартални в райони, като "Красно село", "Подуяне", "Искър", "Красна поляна", "Илинден" и "Надежда".

През нощта ще се мият главни булеварди, за да не се възпрепятства движението. Ще бъдат измити участъци от Южната дъга на Столичен околовръстен път, а информация за всички транспортни обекти, на които е предвидено да се извършва миене с автоцистерна е достъпна на сайта на общината.

В парковете и градини работят 58 чешми - те са в „Борисова градина“, парк НДК, „Южен парк“ – 3 част, „Северен парк“, „Заимов“, посочиха още от администрацията. Във връзка с горещините дирекция „Зелена система“ увеличи поливането на дърветата и цветни и зелени растенията в паркове и градини на града, добавиха още оттам.

От Столична община напомнят на възрастните хора да избягват излизане, ако не им се налага, през горещите часове на деня. Да се приема повече вода през деня и да се избягва стоене на слънце.

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издаде за днес предупреждение от първа степен - жълт код, за горещо време с максимални температури до 35-38 градуса за цялата страната.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Ла фурия излъга и надигра Англия на Саутгейт