Quantcast

Деца организират два концерта в помощ на своя болна съученичка

OFFNews Последна промяна на 18 декември 2017 в 12:15 2305 0

Приятели и съученици на Поли, която страда от рядко заболяване, ще направят две благотворителни представления тази седмица в помощ на своята приятелка.

Този петък под надслов "Да помогнем на Поли" ще има концерт и театрално представление.

От 15 часа в петък в дом на културата "Искър" в столичния кв. "Дружба" ще бъде концертът, а входът-дарение ще бъде 2 лева, като всеки, ако желае, може да остави и повече.

В центъра на София, в камерната зала на "Свалянска беседа" пък ще има театрално представление от 17 часа. Входът ще е 5 лева, датата отново е 22-ри. 

Историята на Поли

Поли учи в столичното 32-ро СОУ и днес нейните приятели, родители и учители искат да ѝ помогнат повече от всичко.
В следствие на рядка генна мутация на 10 годишна възраст /през 2012 г./ бъбреците и отказват и от тогава е на перитонеална диализа. От пет години Поли живее благодарение на поддържащото лечение.

През всичкото това време Поли не се оплака, нито се предаде – продължи да ходи на училище и да получава отлични бележки. Не спря да мечтае и да вярва, че има шанс за нормален живот. Диализното лечение за такъв продължителен период, започна невъзвратимо и прогресивно да уврежда органите и костите и.

Поли получи усложнения, които и причиняват ежедневни болки и заплашват живота и. Сега има шанс за бъбречна трансплантация в Минск, Беларус, която струва 60 000 евро- сума непосилна за семейството и.

Единственият ни шанс да съберем тази сума е чрез помощта на хора, готови да дарят, за да спасят един млад живот. Всеки, който иска да помогне на Поли, може да го направи по следния начин:

Дарителска сметка: IBAN номер BG11 BPBI 7942 4022 5345 01, BIC код BPBIBGSF
Титуляр на сметката:
Полина Димитрова Петрова.
Гр. София 1000

PAY PAL: [email protected]

За контакт и повече информация:
Тел. +359886177670
E-Mail: [email protected]