Дъщерята на поетесата Маргарита Петкова загуби битката с рака

OFFNews Последна промяна на 17 юни 2019 в 13:57 5932 0

Дъщерята на поетесата Маргарита Петкова - Надежда Огойска, загуби битката с рака. Това съобщи опечалената майка в профила си във Facebook.

Надежда е починала на 9 юни, а опелото е било на 14 юни. 

Надежда се бори от 3 години с онкологично заболяване. Битката започва през юни 2016 г. Тогава тя чува страшната диагноза рак. Започва лечение в Лондон, успешна операция, химиотерапия, но в един миг всичко се обърква. Появяват се разсейки в други органи на тялото й. През лятото на 2018 г. тя претърпява операция в истанбулска клиника, при която са отстранили туморите в черния й дроб. След интервенцията, лечението на Надежда продължи, но без резултат.

"Аз не искам никой никога да узнава това. Благодаря на шепата приятели, които са неотстъпно до мен. Благодаря на всички, които през тези мъчителни години на борба, ни подкрепяха. Благодаря, че няма да коментирате под това официално, от мое име и от името на семейството ми, изявление. Моля ви да не сипвате сол в раната с добрите си думи, защото доброто боли два пъти повече от злото - повярвайте ми на юнашко доверие. Всички", написа в социалната мрежа Маргарита Петкова 3 дни след погребението на дъщеря й. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови