ДАНС арестували съдията от Русе без да е получил подкуп

OFFNews 17 февруари 2015 в 08:24 4547 6

ДАНС прибързали с ареста на съдията от Русе заради подкуп

Арестът на районния съдия в Русе Николай Стефанов бил направен прибързано и така не се стигнало до предаването на парите на магистрата.  

Това коментираха разследващи случая, съобщава "Труд". Според Нова телевизия агентите от ДАНС не са открили пари у съдията, които да доказват взимането на подкупа.

Стефанов беше арестуван миналата от служители на ДАНС и прокурори от Софийската градска прокуратура. Сигналът в полицията бил подаден от бивш прокурор, понастоящем адвокат. Срещата за даване на подкупа била уговорена в местно заведение в събота привечер. 

При обиска на съдията и претърсването в личния му автомобил не били открити никакви пари. Съдията обаче бил подслушван он ДАНС.

Адвокат Свилен Стефанов твърди, че магистратът му иска пари за конкретно дело. Уговорката била двамата да се срещнат и адвокатът да предаде на съдията 1000 лв. по предстоящо дело срещу трима непълнолетни за побой и грабеж на 16-годишно момче от 4 февруари т.г. в Русе.

Адвокат Стефанов твърдял, че съдията искал рушвета, за да уреди подсъдимите с по-леки присъди - пробация. Магистратът обаче имал друга версия. Той заявил пред разследващите, че адвокатът го търсел спешно по телефона и в петък, и в събота преди акцията на ДАНС и настоявал за среща. Звънял му и настоявал непременно да се видят.

Николай Стефанов е в следствения арест в София и предстои във вторник прокуратурата да поиска постоянното му задържане пред Софийския градски съд.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Иво Мирчев: Пеевски усети, че съдебната власт му се изплъзва и свали правителството