ДАНС арестували съдията от Русе без да е получил подкуп

OFFNews Последна промяна на 17 февруари 2015 в 08:24 3846 6

ДАНС прибързали с ареста на съдията от Русе заради подкуп

Арестът на районния съдия в Русе Николай Стефанов бил направен прибързано и така не се стигнало до предаването на парите на магистрата.  

Това коментираха разследващи случая, съобщава "Труд". Според Нова телевизия агентите от ДАНС не са открили пари у съдията, които да доказват взимането на подкупа.

Стефанов беше арестуван миналата от служители на ДАНС и прокурори от Софийската градска прокуратура. Сигналът в полицията бил подаден от бивш прокурор, понастоящем адвокат. Срещата за даване на подкупа била уговорена в местно заведение в събота привечер. 

При обиска на съдията и претърсването в личния му автомобил не били открити никакви пари. Съдията обаче бил подслушван он ДАНС.

Адвокат Свилен Стефанов твърди, че магистратът му иска пари за конкретно дело. Уговорката била двамата да се срещнат и адвокатът да предаде на съдията 1000 лв. по предстоящо дело срещу трима непълнолетни за побой и грабеж на 16-годишно момче от 4 февруари т.г. в Русе.

Адвокат Стефанов твърдял, че съдията искал рушвета, за да уреди подсъдимите с по-леки присъди - пробация. Магистратът обаче имал друга версия. Той заявил пред разследващите, че адвокатът го търсел спешно по телефона и в петък, и в събота преди акцията на ДАНС и настоявал за среща. Звънял му и настоявал непременно да се видят.

Николай Стефанов е в следствения арест в София и предстои във вторник прокуратурата да поиска постоянното му задържане пред Софийския градски съд.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.02 2015 в 11:09

Много моля! Разсъждавайте трезво! На този или му е бил трети ден без инструктор или не е подарил цветя на 14-ти на сестрата на шефа на данс! Има магистрати с милиони подкупи те гонят някъв за 1000 лева! Месо без месо, мляко без мляко и са филм без с некадърен сценарий!

17.02 2015 в 11:00

"Магистратът обаче имал друга версия. Той заявил пред разследващите, че адвокатът го търсел спешно по телефона и в петък, и в събота преди акцията на ДАНС и настоявал за среща. Звънял му и настоявал непременно да се видят."

Това ли е най-доброто, което можа да измисли, тоя тъпанар?

17.02 2015 в 10:53

да бе да, така става подготвян арест и изведнъж няма пари, тия не на нас. Някой се е обадил да се оправи работата и изведнъж няма доказателства. Демек два дни крещят по всички медии че е имало пари и изведнъж няма, кой ще тръгне да разпространява такова нещо при положение, че лесно може да се провери. Тъпото е, че ни подхвърлят елементарни обяснения и после незаинтересоваността си казва думата.

17.02 2015 в 10:51

имаме си главен секретар титан на мисълта и зет на охранителна фирма без конфликт на интереси

какво очаквате от светльо-рамбо и котанчев ? нещо да не са омазали ?

стават само да подслушват и снимат протестиращи ... даа...

17.02 2015 в 09:37

ДАНС да не оплескат доказателства или арест?

17.02 2015 в 09:00

Пу! А ние се бяхме зарадвали, че сме свидетели на ЧУДО НЕВиЖДаНО?