Бутат 93 ромски къщи в Стара Загора

OFFNews Последна промяна на 18 февруари 2015 в 08:30 5449 4

Нови 93 незаконни къщи ще бъдат бутнати в ромския квартал "Лозенец" в Стара Загора, предвиждат плановете на общинското ръководство. 

Очаква се това да стане през лятото, защото сега стартират предварителните законови процедури, свързани с връчване на предписания, едномесечно предизвестие за доброволно премахване и ново 30-дневно изчакване преди да пуснат багерите, обясниха от администрацията. Поискано е и съдействие от полицията за охрана на общинските служители, които ще връчват предупредителните писма, съобщава "Труд".

Кметът Живко Тодоров се закани да премахне всички незаконни къщи в района на парк "Борова гора" до края на годината. Те обаче са близо 250. През лятото на 2014 г. 50 масивни постройки в "Лозенец" бяха вече съборени, но това не мина без отпор на ромите. Сега се очаква нова порция екшън, още повече, че събарянето вероятно ще се стане в навечерието на местните избори и може да бъде използвано от политическите сили за допълнително нагнетяване на напрежение.

Такова вече се усеща в общинския съвет на Стара Загора, където кметът на града се очакваше да внесе предложение за безвъзмездно право на строеж в регулирана част на ромската махала, но заради несъгласие на съветници от няколко политически сили точката все отпада в последните три сесии. Междувременно съветници от БСП пък сигнализираха, че и без разрешение от общината на част от 50-те отредени парцела ромите вече са започнали строежи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.02 2015 в 19:51

Преди това пуснете в махалата войници да се обучават да стрелят по живи мишени.

18.02 2015 в 16:12

До 01-ви


..... , знаеш ли ..... ? Багерите трябва първо да минат през твоята празна и тъпа тиква , за да я облагородят ! Не бъди толкова самонадеян мерзавец!

18.02 2015 в 15:47

бутат защото "Някой" си голям ще строи нещо наблизо.Кога ще започнат да бутат по морето?

18.02 2015 в 12:39

"без разрешение от общината на част от 50-те отредени парцела ромите вече са започнали строежи."
Първо ще бутнат новите стари 50,и после новонарочените.
Ама докато уредят нивите документи-пак ще трябва да събарят първите..