БЧК постави дузина контейнери за стари дрехи в София

OFFNews 15 април 2016 в 14:10 13647 0

Периодично даренията ще бъдат събирани и хигиенизирани от Червения кръст.

Дванайсет контейнера за стари дрехи са поставени в София, а плановете са в рамките на година да станат над 1000 в цялата страна. Инициативата е на Българския червен кръст (БЧК).

Всяко хранилище има капацитет от 300 килограма и периодично даренията ще бъдат събирани и хигиенизирани от  от Червения кръст.

Изискванията към даренията, които може да са завеси, завивки, дрехи, чанти и колани: да са в годно за употреба състояние; да бъдат прилежно опаковани в торбичка.

Контейнерите за текстил са част от мащабна национална кампания за популяризиране на система за ефикасно и ефективно събиране и оползотворяване на дрехи и текстилни продукти от населението. Тя стартира от Пловдив на 1 март и до момента са събрани осем тона дарения.

С тези, които са годни за употреба, ще бъде създаден кризисен резерв. В случай на бедствия ще се извършва целево даряване на дрехи на хора в нужда.

Местата, на които могат да бъдат намерени контейнерите в София, са: Мол България на бул. „България“ № 69, Български червен кръст – София на бул. „Джеймс Баучер“ № 76, Комплекс Симеоново на бул. „Симеоновско шосе“ № 110, 25-то ДКЦ и Френското училище „Виктор Юго“ в кв. Младост 3 на ул. „Свето Преображение“ №20, както и в супермаркети „Кауфланд“ на ул. „Хайделберг“ № 1, бул. „Асен Йорданов“ № 7, ул. „Проф. Др. Иван Странски“ № 20, ул. „Кукуряк“ № 3, ул. „Тодор Каблешков“ № 3.

През май ще бъдат монтирани следващите 25 контейнера в Пловдив и София – планът е да се поставят по 5 контейнера на седмица. В средата на годината кампанията ще обхване Стара Загора, Сливен, Бургас и районите около тях, както и Северна България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови