Американска бойна техника пристига в България

OFFNews Последна промяна на 18 август 2015 в 08:22 6034 18

Тази седмица в България ще пристигне бойна техника на американската армия. Това обяви прессекретарят на морската пехота на САЩ в Европа капитан Ричард Улш.

Американските морски пехотинци, които се намират в базата Ново село, ще получат 4 танка "Ейбрамс", 3 артилерийски оръдия и 6 бронирани разузнавателни автомобила, като част от усилията на НАТО да разсее опасенията в Източна Европа от руската враждебност, се казва в съобщението, цитирано от националното радио.

Оръжията и военната техника са пристигнали през уикенда от военна база в Северна Каролина в Германия и следващият етап от дългото им пътуване ще е тренировъчната база в Ново село. В момента в базата се намират около 160 американски морски пехотинци, които са на шестмесечна ротация.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.08 2015 в 18:41

Споко бе другари говняци, не се натискайте толкова, найгарите не са много, направете си списък и на опашката за черният!!!!

18.08 2015 в 18:05

Ако Хуйло беще докарал 2-3 дивизи за путинофилите това щеше да е нещо нормално обаче 2 американски танка - Аууу къде ни е суверинитета.


Но пък има добри новини.
BRENT-чето тази сутрин удари $68.28 рубличката гони 66 за долар и 73 за евро а помощникат на Путин Андрей Белоусов вчера заваи следното:

"У России нет золотовалютных резервов для поддержки рубля

Он также объяснил, что из 300 млрд долларов валютных резервов, без учета золота, 120 миллиардов приходятся на Резервный фонд и Фонд национального благосостояния.

Оставшейся части резервов хватит, примерно, на 9 месяцев товарного импорта или, примерно, на полгода импорта товаров и услуг, заявил Белоусов, добавив, что это по мировым стандартам это является минимальной планкой."http://www.mk.ru/economics/2015/08/17/pomoshhnik-putina-u-rossii-net-zolotovalyutnykh-rezervov-dlya-podderzhki-rubly a.html

18.08 2015 в 16:53

Чужда техника и прочие клишета ? Другари, ама вие не търпите никакво развитие да му се не види... Една горда Англия има американски бази, защото са част от един алианс, в който членуваме и ние. Та ако най-голямата империя на света съществувала някога позволява, кои сме ние да сме по-горди от тях ? С какво право ?

Между другото, гледайки резултата от американскот нашествие в Корея, мога да твърдя, че само добро ни чака. Алтернативата е меко казана тревопасно злокобна, следейки събитията в царството на Ким 3-ти. Макар ние много добре да знаем, какво е алианс с червената армия макар и насилствен - то друг не може и да има.

18.08 2015 в 15:49

Ей задунайски дураци и цървули, марш веднага да протестирате, за какво ви плащаме бе мърлячи балкански, да не мислите че при нас парите ги берем от дърветата, знаете ли какъв гърч е в последно време в Россия. МАРШ НЕМЕДЛЕННО СУКИ!

18.08 2015 в 15:40

Под коя маса да търсим "бялата златка" този път? Излез Воленчо,това са само 4 танка.Не търсят теб.Теб никой не те брои за жив.Хайде смени си памперса и излез

18.08 2015 в 15:36

"USA über alles!"

18.08 2015 в 15:33

Айде-е-е-е путиноидите оцапаха гащите.

18.08 2015 в 15:23

Посрански, пак те е напекло май...

Никой не тича да посреща американците с хляб и сол - времето на "спонтанната народна радост" отдавна свърши (и слава Богу!). Нормалните хора приемат цялата тая случка като обикновено ежедневие - както се приемат и ученията на собствената ни армия. Защото и тя ще участва. Само разни петоколонници като тебе, Белата Златка и компания джафкате по месечината. Смях! Споко, няма да ви хванат да носите цветя и да марширувате по площадите като едно време. Както вече казах - тия времена свършиха.

18.08 2015 в 15:18

Логика,

Когато имаш чужда окупаторска армия на територията си, готова да излезне от базата и да направи поразия на страната ти (както стана с Крим) - това наистина не е добре.
Когато, обаче, човек се страхува от един танков взвод и шепа войници на съюзник, с когото обменяш опит в рамките на сътрудничеството на съюза за защита, в който участваш, това е параноя или, в най-добрия случай, крива представа за суверенитет.

18.08 2015 в 15:03

Аре, СОРОСОИДИТЕ - закъснявате.

Тичайте да ги посрещнете с хляб и сол и лозунги "Вечна дружба!". "Дружба с ФАЩ "...от векове - за векове..."; "дружбата (с ФАЩ) е необходима като слънцето и въздуха..." за българския народ; "Дружно братя българи, с нас Моск..., упссс...Вашингтон е в мир и бой...", и т.н.

Просто бившите комунета си обърнаха гъза към ФАЩ, щото вече го няма СССР да ги оножда както едно време, хахаха...