Аграрният университет с две нови специалности съвместно с училища в Нидерландия и Китай

OFFNews 19 септември 2022 в 12:30 884 0

Аграрен университет - Пловдив

Снимка Архив

Аграрен университет - Пловдив

Обучение по две нови специалности - "Биоикономика" и "Електронна търговия" - започва Аграрният университет в Пловдив от учебната 2022/2023 г. съвместно с чужди висши училища.

"Биоикономика" ще се преподава съвместно с Wageningen University and Research в Нидерландия, а „Електронна търговия" - с Tianjin Agricultural University и Tianjin Economics and Trade School - Китай, съобщават от висшето училище.

Биоикономиката е съвременна иновативна концепция за организация и устойчиво управление на икономическите сектори, които използват биологични ресурси. Фокусът е върху начините за използване и оползотворяване на природните ресурси; рециклирането на отпадъците; социално-икономическите, екологичните и етичните норми; изчерпването на природните ресурси и климатичните промени; жизнения стандарт и поведението на консуматорите, технологичните и институционалните възможности за осигуряване на устойчиво развитие.

Учебният план включва: устойчиво производство на биомаса; биопреработка, конверсия и рециклиране; кръгова икономика и общество в условията на глобализация, климатични промени и икономическа нестабилност.

Обучението е в редовна и задочна форма, на български или на английски език.

Учебният план по "Електронна търговия" включва икономически, управленски, социални, правни и технологични дисциплини и практическо обучение, които осигуряват необходимите знания и умения за професионална реализация и способности за адаптация към динамиката в производствената, търговската и институционалната среда в условията на глобализация. Студентите ще изучават и практикуват създаване, развитие и управление на онлайн магазини. Ще се запознаят с особеностите на финансово-паричните трансакции, търговската логистика, със спецификите на най-популярните платформи за онлайн търговия, бизнес и електронни разплащания.

В Демонстрационния център за електронна търговия към Аграрен университет- Пловдив студентите ще извършват реални сделки и търговски операции.

Обучението е в редовна и задочна форма, на български или на английски език и започва днес, на 19 септември.

За повече информация и записване: www.au-plovdiv.bg, 032/ 654 250.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!