Африкански танци пред Народния, щандове с дрехи и екзотични храни днес

OFFNews Последна промяна на 29 юни 2019 в 07:15 3456 0

Колоритните традиции и култура на Африка гостуват днес в Градската градина пред Народния театър в столицата. 

Денят на Африка 2019 е под наслов „Здравословният начин на живот удължава неговата продължителност". Стартът е в 12 часа, организатори са Посолствата на Алжир, Египет, Мароко, Южна Африка, Либия, Палестина и Почетните консулства на Сейшелите и Уганда в България.

Висши държавни представители, дипломати, както и всички граждани, са поканени да вземат участие в прекрасния празник и да се насладят на интересната програма, включваща танци, музика, песни, изпълнения, които отразяват африканската идентичност. Посетителите ще могат да закупят различни африкански културни артефакти, традиционни дрехи, бижута и аксесоари, както и да опитат типична африканска кухня.

Всички приходи от тазгодишното издание ще бъдат дарени за грижа за възрастни хора.

През последното десетилетие Африка бележи бърз и продължителен икономически растеж, целейки да играе по-водеща роля в световната икономика и да отговори на стремежите на жителите на континента към едно по-добро бъдеще, в което всички ще имат възможност да развият пълния си потенциал.

Общото състояние на икономиката на Африка продължава да се подобрява, като брутният вътрешен продукт се очаква да достигне до 4% през 2019 г. и 4.1% през 2020 г. Предизвикателството е в повишаването на сегашния икономически растеж, чрез което да се осигурят и нови работни места.

Освен това, Африка се нуждае от индустриализация и монетаризиране на богатите си земеделски, минерални и други природни източници. Ето защо, най-значимото решение на африканските политически лидери през изминалата година бе тяхното общо решение икономическата интеграция на Африка да продължи чрез създаването на Африканска континентална зона за свободна търговия. Решението бе взето на 21 март 2018 г., подписано на 29 май 2019 г. и влезе в сила на 30 май 2019 г., припомнят от 

Всички африкански страни се нуждаят от политическа и икономическа интеграция и добрите новини са, че нещата вървят в правилната посока. Наскоро публикуваното трето издание на Доклада за индекса за откритост на визите за Африка за 2018 г. показва, че африканските държави стават все по-отворени една към друга. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови