38 училища ще са в ремонт и след началото на учебната година

OFFNews 04 септември 2023 в 11:02 691 0

Министър Цоков в Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване

Снимка МОН

Министър Цоков в Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване "Николай Хайтов" във Варна.

38 училища ще започнат новата учебна година в ремонт. От над 500-те училища, където тече такъв, в тях той няма да е приключил, но е създадена допълнителна организация, за да може учебният процес да протича без проблеми, съобщи министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков при негово посещение в училища и детски градини във Варна, цитиран от пресцентъра на МОН.

Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване "Николай Хайтов" в града ще има нови спортни игрища, за които е подготвен проект. Там тази година е изградена нова масивна ограда, съобщава още министерството.

В училището учат повече от 400 ученици. Всички те са на едносменен режим. Гимназията си партнира с 10 компании за дуално обучение. То комбинира теоретичната с практическата подготовка и учениците имат възможността да трупат практически опит по специалността си в реална работна среда.

"Това е един от добрите примери в областта на професионалното обучение, които показват колко много възможности, знания и умения придобиват децата в тях", каза проф. Цоков.

Министърът е посетил и най-старата детска градина на Варна, чиито сграда и площадки са били обновени по европейски проект преди няколко години.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки