3000 лв. достига заплатата за санитари и медсестри в COVID отделения, желаещите са кът

Екип на OFFNews 26 ноември 2020 в 16:05 9417 1

Снимка Pixabay

Заплатите на медицински сестри и санитари в няколко големи болници достигнаха 3000 лева с бонусите за работа в рискова среда. Желаещи да работят там обаче почти липсват.

В столичната УМБАЛ "Св. Иван Рилски" се търсят медицински сестри. С бонуса от 1000 лв. за първа линия, 1000 лв. от болницата и основната заплата, възнагражденията им надхвърлят 3000 лв. Близо до тази сума е и заплащането на санитарите, които към основната заплата от 740 лв. получават още по 1000 от лечебното заведение и за първа линия. Болницата обаче няма дефицит на санитари, научи OFFNеws.

Основна заплата плюс бонус от 1000 лв. за първа линия получават санитарите в Александровска болница, съобщиха за OFFNews от лечебното заведение. За декември обаче те ще получат още 1000 лв. Така месечното им възнаграждение ще се доближи до 3000 лв.

Около 1600 лева за санитар и около 1950 лева за медсестра са сумарно месечните възнаграждения за работещите с Ковид пациенти в Окръжна болница в София ("Св. Анна"), разбрахме от работещи там медици.

Пловдивската университетска болница "Св. Георги" също обявява, че търси медсестри за инфекциозно отделение и Ковид зоната с брутна заплата от 2200 до 3300 лева.

Много болници в страната публикуват обяви, че търсят лекари, медицински сестри и санитари.

Българският лекарски съюз започна кампания за координиране набирането на доброволци, студенти по медицина, които да подпомогнат дейността на изпадналите в нужда лечебни заведения в страната продължава. 20 вече са болниците попълнили генерирания формуляр и заявили своята необходимост от доброволци. Обявите на лечебните заведения са активни в jobs.bg и по тях може да се кандидатства. До този момент по различните обяви документи са подали общо 268 доброволци. Двете болници, които са подали заявления през последните 24 часа и чиито обяви вече са публикувани, са МБАЛНП "Св. Наум" в София и МБАЛ "Св. Николай Чудотворец" в Лом.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29585

1

Izalina

26.11 2020 в 22:16

Не се ли размахват твърде много из ефира тез 3000лв напоследък?

И едното и другото хиляда са епизодични и звучат на доста облагаеми. Защо да се поставят в риск и да зачеркнат настоящото си предполагаемо трайно работно място със сигурна заплата, дори и по-малка не разбирам.

 
X

Да помогнем на украинските деца!