Quantcast

23-годишната майка от Кнежа си връща децата

Вероника Шербанова Последна промяна на 15 април 2014 в 12:54 6331 10

Снимка news7

Тереза Коцева

23-годишната Тереза Коцева, чиито деца бяха дадени в приемни семейства заради лошите условия в дома й, съвсем скоро ще може отново да гледа сама децата си.

Тереза има момченце на 4 години, а на 3 април ражда второто си дете. Акушерката в болницата се обръща към социалните, тъй като разбира, че Тереза не разполага със средства, за да гледа децата.

Четири дни след раждането на малкия Кристиян социалните идват в болницата и вземат бебето и по-голямото дете на Тереза – 4-годишният Калоян. Двете деца са настанени в приемни семейства, докато условията в дома на майката не се подобрят.

Тереза е самотна майка. И двамата й родители са починали в рамките на 4 години, а не може да разчита на помощ от бащата на децата. Тя живее в общинско жилище, като от началото на март е без ток.

Сметката, която трябва да плати, за да й пуснат тока, е 400 лева. Тереза дължи още сметки за ВиК и за наем.

Не съжалявам, че децата са при други хора, защото знам, че са нахранени и са на топло, каза Тереза.

От социалните служби пък обясниха, че децата са отнети само временно и ще бъдат върнати, когато условията в дома на жената се подобрят и тя има постоянен доход.

След като историята на Тереза беше разказана от медиите много хора са се обадили, за да помогнат на младата жена.

Сметката за тока в общинското жилище, където живее Тереза, вече е платена и домът й е топло и светло.

Много хора са й подарили детски дрешки и електроуреди за кухнята. В жилището ще бъде направен и ремонт.

Вече имам толкова много колички, че не знам какво да ги правя, заяви Тереза пред news7. Договорила съм се да ги дам на няколко жени, които имат нужда, допълва тя.

Тереза Коцева е получила и няколко предложения за работа, но засега няма нищо твърдо.

Тереза ще подаде още днес молба до социалните за връщането на двете деца. Според адвокат Пламен Димитров, който помага на младата майка с юридически съвети, децата ще й бъдат върнати в най-кратки срокове, тъй като условията за живеене в дома на Тереза вече са подходящи за двете деца.

В много приповдигнато настроение съм. Нямам търпение да си дойдат децата, казва Тереза.

Досега 23-годишната жена имаше възможност да вижда двете момченца в приемните семейства, като са й позволили и да кърми новородения си син, но тя няма търпение децата да се върнат у дома.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.04 2014 в 21:11

Добри хора са станали съпричастни на Тереза и са помогнали .... А държавата как помогна на майката? На приемните родители в повечето случай им се заплаща. А на родната майка, която няма как да създаде добри условия с майчинството е добре да отнемем децата и да плащаме на други да ги гледат. Тя е наказана с лишаване от грижи за собствените си деца от собствената й държава - родина. А в други общества живеят в колиби и без брак, за да имат по-добри помощи като самотни родители. За кого е мащеха държавата ни?

16.04 2014 в 16:49

Кои сме ние да гадаем как са заченати тези дечица?Само богатите ли трябва да имат деца?Моя позната, омъжена с 3 деца, внезапно овдовя и я съкратиха.Къде да ги дене?Да си ги върне обратно ли?Нима има някой застрахован, че няма да остане самотен родител!Изкърти се жената от работа, никой не и помогна.Вие веднага приготвихте рецептата за Тереза " Да била мислела, когато си лягала с когото и паднело"! Не сте добре!Стискам ти палци, Тереза!

15.04 2014 в 19:05

Съединението прави силата !! В действие!!!! Е те това е, ако не си помагаме един-другиму си е***о байката ;) На дъжавата вече никой не разчита, но трябва да си помагаме

15.04 2014 в 17:29

Кога ще и ги вземат пак??? Когато изяде и изпие парите които са и дали хората. Сега остава и мъж да си намери - нейно МИЛО, и да забременее пак. Хора поровете из фейсбук и вижте за какво става въпрос. Смятам само, че това са едни нещастни дечица.

15.04 2014 в 16:53

Мда, ще го повторя, че е крайно безотговорно да искаш деца, когато не можеш да ги отгледаш чисто физически а какво остава да им осигуриш някакво сносно образование.

Ще ги върнат, ще се намери някой да плати сметките, а след това ,тези които са много "човеколюбиви" имат ли си на престава колко струва отглеждането на едно дете.

В днешно време човек куче си вземе, та зор види а какво остава да говорим за деца.

15.04 2014 в 16:45

Не ги разбирам такива родители, дето не мислят преди да направят нещо. Едно дете може да се направи по невнимание но две вече говори за безхаберие. Бащата трябва да си поеме отговорност за действията и трябва да плаща издръжка на децата.

15.04 2014 в 15:02

Гледах Майката по ТВ-то и ми направи впечатление на изключително горда жена, за това май и се беше докарала до това положение......А колко е отговорна или забременява от който й падне- мисля да го оставя без коментар. Като гледаш отстрани винаги си мислиш, че ако се беше случило на мен нещо подобно, аз щах да избегна такова нещасти. Чуждото нещастие си е чуждо....., ама защо трябва да клатим пръст. Това никога не съм го разбирал!

15.04 2014 в 14:50

Чудесно и дано стане по-отговорна майка и се грижи за децата си, а не да забременява от който й падне...

15.04 2014 в 14:25

Най-накрая да се случи нещо разумно в държавата ни и да има поне един доволен и щастлив човек. Трябва повече трезвомислещи да има

15.04 2014 в 13:39

Сигурно ще има много щастливци че "правдата" възтържествува, аз няма да съм от тях.