200 лв. глоба за шофьора на тира, който се вряза в къща в с. Баница

OFFNews 20 май 2024 в 20:18 1488 0

Снимка БГНЕС/архив

200 лв. глоба е санкцията за шофьора на тира, който вчера се блъсна в къща във врачанското с. Баница, съобщи бТВ. Шофьорът не е пострадал, а пробите му за алкохол и наркотици са отрицателни. Най-вероятната причина за катастрофата е движение с превишена скорост, а това е поредният подобен инцидент в селото.

Тежкият камион пътувал към ферибота в Оряхово. Според очевидци при сблъсъка се чул силен тътен. По щастлива случайност в къщата не е имало хора. От удара обаче всички стени на сградата са напукани.

По второкласния път за Ферибот Оряхово – Бекет на ден преминават стотици тирове. Жителите на селото казват, че ограниченията на скоростта често не се спазват и настояват институциите да реагират спешно.

"В нито една европейска страна тирове не минават по 500 на ден в населено място. Как един възрастен човек ще отиде да си купи храна от магазина, когато трябва да прекоси шосе", коментира Надя Петрова, съсобственик на пострадалия имот.

Жителите на с. Баница от години протестират срещу натовареният трафик.

"Ще внесем искане за поне три повдигнати пешеходни пътеки, защото това не е нормално", обяви кметът на селото Владимир Вълов.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Мъжете свършиха. Ще трябва и жените да хванем автоматите