200 български младежи на 18 години одобрени за безплатна обиколка на Европа

OFFNews Последна промяна на 09 юли 2018 в 11:04 1569 0

Снимка Pixabay

Над 200 български младежи на 18 години са сред първите одобрени за безплатни билети за пътуване с влак в Европа. Пътуването е част от инициатива на Европейската комисия "Преоткрий Европа".

„208 български младежи на възраст 18 години получават билети за пътуване из Европа това лято", съобщи пшред БНР представител на ЕК у нас.

Квотата за България от налични билети към този момент е преизпълнена. Над хиляда души са подали заявления през Европейския младежки електронен портал, откъдето се кандидатстваше по кампанията. Кандидатите, които не са били класирани, не трябва да губят надежда, защото предстои на по-късен етап втора серия раздаване на билети.

От днес до 30 септември около 15 000 души на 18-годишна възраст ще имат възможност за безплатно пътуване, в което да опознаят Европа. Инициативата на Европейската комисия, която е с бюджет от 12 млн. евро, разпределя на всяка държава-членка определен брой билети за пътуване, въз основа на дела от населението.

Европейската комисия определя спечелилите за пътуване до 30 дни, самостоятелно или в групи до пет души, за до четири места в Европа. Хората с увреждания ще имат възможност да потърсят допълнителна помощ за покриване разходите на човек или куче - асистент. Одобрените ще споделят преживяното чрез социални медии или презентация в училище или местна общност.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !