20 ноември е обявен за ден на траур в Перник в памет на загиналите край Микре

OFFNews 17 ноември 2017 в 19:43 4037 0

Снимка МВР - пресцентър

Кметът Вяра Церовска обяви 20 ноември за ден на траур на територията на община Перник в памет на загиналите в тежката катастрофа край Микре, съобщи общинският пресцентър.

Забранено е провеждането на увеселителни мероприятия, тържества и весели ритуали за периода от 8 до 24 часа на този ден.

На територията на общината националните и общинските знамена ще бъдат спуснати наполовина.

Девет души загинаха и 19 са ранени при тежката катастрофа, станала днес на главен път София – Варна, в района на с. Микре.

Катастрофата е станала при челен удар между автобус с пернишка регистрация и камион от Шумен. В автобуса са пътували 26 души от Центъра за социална рехабилитация и интеграция за незрящи в Перник, които се връщали от обучение в Дряново. Всички загинали са пътували в него. Загинал на място е и шофьорът на автобуса.

Окръжният прокурор Валентин Вълков съобщи, че след първоначално проведените разпити със свидетели и с шофьора на камиона, става ясно, че шофьорът на автобуса е навлязъл в насрещната лента и това е предизвикало челен сблъсък.

Президентът Румен Радев изрази съболезнованията си на семействата и близките на загиналите при тежката катастрофа край село Микре.

Държавният глава цени "високо бързите действия на медицинските екипи и на компетентните органи за оказване на помощ на пострадалите и изразява надеждата си за бързото им възстановяване".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!