Отворено писмо до д-р Борисов от един редови гражданин

Добрин Тодоров 04 април 2024 в 20:16 13779 4

Добрин Тодоров

Снимка OFFNews

Добрин Тодоров

ДО Д-Р БОЙКО БОРИСОВ
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПП ГЕРБ


ОТВОРЕНО ПИСМО


Уважаеми д-р Борисов,

Към Вас се обръща редови гражданин, нечленуващ в политическа партия, в качеството Ви на ръководител на първата по електорална подкрепа политическа сила в нашата страна и водещ политик през последните години, но най-вече като човек.

Макар да не сте търсили съвета ми ще си позволя да Ви го дам. Тъй като сме на приблизително една и съща възраст мога да разбера физическото и психическото износване, което всички ние – надхвърлилите 60-те и почти достигнали пенсионна възраст – сме принудени да приемем като хора. Предложението ми към Вас е да се оттеглите от активната политика като предадете текущата работа по управлението на партията на хора, намиращи се в апогея на своите сили.

Искам правилно да ме разберете, аз не съм Ваш политически съмишленик. Заедно с това си давам сметка, че Вашето влияние върху развитието на родината ни е значително и дълготрайно. Няма да Ви съдя, нека други да го направят – всички хора имаме както успехи, така и провали. Желанието ми е съвсем добронамерено да Ви припомня, че всеки от нас преминава през различни етапи в своя живот. Ние, представителите на поколение, чиито най-добри времена са отминали, е добре да се оттеглим с достойнство и навреме, така че да не се превръщаме в бреме за по-младите.

Предполагам, че имате самочувствието на човек, който има какво още да даде на родината си. И това вероятно е така, само че бихте могли да го направите по друг начин. Предлагам Ви да помислите върху възможността да последвате примера на д-р Ахмед Доган и да поемете ролята на почетен председател на Вашата партия, като оставите на наследниците си да се занимават с нейните текущи дела. Натрупаният от Вас опит може да бъде предаден както посредством по-общи съвети за начина им на работа, така и чрез редки намеси в наистина важни моменти от политическия живот на отечеството.

Драги Бойко, съвсем приятелски те моля да „окачиш бутонките на стената” и да прибереш спортния екип в чекмеджето. Погрижи се за здравето на тялото и спокойствието на душата си, като излезеш в заслужен отдих. Отдели повече време на своите близки – зная, че обичаш внуците си. Нека сънародниците ни те запомнят в най-добрата ти „спортна форма”, а не като човек, който не може да прецени кога е най-добре да отстъпи встрани и даде път на новите поколения, призвани да се справят с проблемите на все по-сложния свят, в който живеем.

С пожелание за здраве и дълголетие,
д-р Добрин Тодоров, преподавател по философия

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

4

Снежка

05.04 2024 в 09:32

Да де, ама д-р Банкята си вика що пък да не съм като путин и ердоган, да не съм по-глупав от тях? Пък ако реши да се сравнява с Америка, спукана ни е работата.

22548

3

dolivo

05.04 2024 в 08:10

нужно е доктор по психиатрия да го формулира другояче

примерно, много си дърт психопат вече, да го играеш вечна жертва на новоизлюпени младежи,.

сенилно е, да твърдиш,че някакво новодошли кутрета са направили на държавата каквото и да било негативно за 9 месеца, при положение, че ти си я "градил" директно и индиректно 30 години.

1000

2

PaulPierce

04.04 2024 в 21:50

Боко ако се откаже, ГЕРБ отива при НДСВ, а избирателите им, предвид умствения им багаж, отиват при другаря Радев и Копейкин

2073

1

Johnny B Goode

04.04 2024 в 21:29

Не очаквам г-н д-рът по физкултурно дело да разбере намека на г-н д-ра по философия.

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки