Започват номинациите за седмите журналистически награди 'Валя Крушкина – журналистика за хората'

OFFNews 11 септември 2018 в 14:05 1793 0

От днес журналисти от различни български медии могат да бъдат номинирани или да се самономинират за седмите медийни награди „Валя Крушкина – журналистика за хората“.

Номинациите са в шест категории: „Печатна медия", „Радио", „Телевизия", „Онлайн медия", „Млад журналист" и „Снимащ журналист". Участието в конкурса става чрез попълване на формуляр, в който трябва да се опишат мотивите за номинацията. Формулярът е достъпен на сайта на Фондация „Работилница за граждански инициативи“: frgi.bg. Попълненият формуляр за номинация се изпраща на електронна поща: [email protected] до 25 октомври 2018 г. Задължително условие за участие в конкурса е номинираните материали да са авторски и да са публикувани в периода от 11 септември 2017 г. до 11 септември 2018 година.

Получените материали ще се оценяват от независимо жури по обективно и нестандартно представяне на конкретен казус, анализ на обществено значим проблем, ясно изразена лична позиция, отстоявана в името на гражданите.

Наградите са част от Фонд „Валя Крушкина“ при Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и отличават журналисти с активна позиция, отстоявана в името на гражданите. През годините наградите станаха разпознаваеми сред журналистическите среди, както и извън тях. В досегашните шест издания на конкурса са номинирани над 350 журналисти с повече от 700 материала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови