Влогърът Крис Захариев ще учи зрителите на БНТ2 на новите технологии

OFFNews 27 септември 2018 в 11:37 5677 1

Снимка БНТ

Крис Захариев

Популярният влогър Крис Захариев започва да води предаване за новите технологии по БНТ2.

"Натисни F1" ще е под формата на кратки, 15-минутни телевизионни уроци, които ще запознават на популярен език зрителите в възможностите на технологиите. Предаването ще предлага полезни съвети за това какви пароли да избираме, за да защитим своя мобилен телефон или компютър, как да повишим безопасността на безконтактната банкова карта, по какъв начин с няколко прости команди да гарантираме неприкосновеността на телефона си. Предаването ще препоръчва безплатни приложения, които помагат за избягване на градските задръствания или за ориентиране в разписанието на транспорта, ще дава съвети как да обработим селфи или да създадем ефектно видео с мобилния телефон.

Своите препоръки ще дават програмисти от различни софтуерни компании, преподаватели по информатика, специалисти по дигитална сигурност и влогъри.

Епизодите на образователното предаване „Натисни F1” ще бъдат достъпни и на сайта на БНТ, и във Фейсбук страницата на предаването.

Крис Захариев е познат на интернет потребителите със своя канал в YouTube, в който има над 65 000 последователи, а видеосюжетите, които помества, събират над 4,5 милиона гледания. Завършил е графичен дизайн в столичната профилирана гимназия за изобразителни изкуства „Проф. Николай Райнов”, учи режисура в НАТФИЗ. Споделя в социалните мрежи своя поглед към събитията, хората и вълнуващите моменти, създател е на първия документален уеб сериал у нас - „Да се изгубиш нарочно“.

Първото издание на предаването е на 1 октомври в 17:15 часа по БНТ 2.

На 29 септември по БНТ1 пък стартира ново предаване за туризъм - "Туризъм.БГ" с водещ Мирослав Димитров. То ще се излъчва всяка събота от 11:00 часа с повторения по БНТ4 за аудиторията извън пределите на страната.

Специален гост в първото издание на предаването ще бъде министърът на туризма на Република България Николина Ангелкова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови